VISITA INSTITUCIONAL

La Copa del Món de bàsquet, a EL PERIÓDICO

«És un trofeu que volem compartir amb tots els que ens han ajudat», afirma Garbajosa, president de la FEB

lmendiola50187579 barcelona  02 10 2019     deportes   el presidente de la fed191002141148

lmendiola50187579 barcelona 02 10 2019 deportes el presidente de la fed191002141148 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), va visitar aquest dimecres, junt amb diversos membres del seu ‘staff’ i de la Federació Catalana, la redacció d’EL PERIÓDICO amb el trofeu de campió del món que la selecció de bàsquet va conquistar el dia 15 de setembre a Pequín, després d’imposar-se amb molta claredat a la final a la selecció de l’Argentina per 75-95.

En la visita, Garbajosa va explicar a Anna Cristeto, directora d’EL PERIÓDICO, l’orgull que suposa per a la Federació culminar un estiu ple d’èxits en les categories inferiors amb el títol masculí absolut, el segon de la història després del Mundial del 2006, i també la satisfacció que suposa que els resultats arribin també amb les noies, ja que la selecció femenina va aixecar aquest estiu el títol de Campiona d’Europa a Sèrbia, i l’aposta per l’Univers Dona que es fa des de la federació.

Rècord d’audiència

La final del Mundial de bàsquet entre Espanya i l’Argentina va ser l’emissió més vista de televisió durant el mes de setembre, segons s’ha donat a conèixer en les últimes hores. La cadena Cuatro va aconseguir 6.168.000 espectadors de mitjana durant la retransmissió, un 46,5% de quota de pantalla, i un minut d’or que va arribar a les 8.583.000 persones.

Notícies relacionades

«Sembla una frase feta, però és una Copa que volem compartir amb tot el món que ha estat ajudant, i la nostra idea és promoure una gira que porti el trofeu per tots els racons d’Espanya perquè els nens també puguin disfrutar-lo», va assenyalar Jorge Garbajosa en la seva visita.

El trofeu de la Copa del Món  es va renovar per a aquesta edició del Mundial, amb una copa una mica més alta (60 centímetres, 13 més que l’anterior), feta gairebé enterament d’or i presenta un rol d’honor que enumera tots els campions del món. També incorpora un cèrcol d’or en què diu «Federació Internacional de Bàsquet Amateur» –el nom original de FIBA– una marca que l’identifica com un trofeu oficial.