lmendiola49641117 graf4004  cant n  china   31 08 2019   el base espa ol sergi190831151813

lmendiola49641117 graf4004 cant n china 31 08 2019 el base espa ol sergi190831151813 / Juan Carlos Hidalgo

2
Luis Mendiola

Malgrat un ràpid parcial a favor (7-0 en tot just dos minuts) Espanya es va presentar tard a l’inici del Mundial. El partit havia començat però el cap dels jugadors encara estava als vestidors, i Túnez va trobar totes les facilitats del món per anotar, sobretot a prop de cistella amb un Haddadi molt actiu. Sense adonar-se’n gairebé, l’equip de Scariolo es va veure en una situació molt perillosa:  10 punts a baix (19-29). Scariolo va optar per l’ortodòxia. Va portar Llull a la posició d’escorta, va ordenar el joc amb Colom al base i el canvi de cara va ser radical. Quatre triples consecutius (dos de Llull, un de Colom, un de Rudy) li van donar un tomb al marcador i van exercir de despertador per a Espanya, que va fer un pas endavant en concentració i agressivitat.

Canvi d’actitud

L’actitud amb què va sortir dels vestidors va canviar per complet el guió del partit. Un 18-3 de parcial per a la selecció es va construir a través d’una millor actitud defensiva i més control del rebot, els dos aspectes que s’havien trobat a faltar en el primer temps. En alguns instants de forma alarmant. Aquest nou escenari va permetre a Espanya forçar pèrdues en el seu rival, passar a controlar el ritme, dominar la pintura i aconseguir cistelles fàcils, elements fonamentals per disparar els avantatges per sobre de la frontera de la vintena (72-47), tancar el parcial del tercer període amb un contundent 30-8 i construir les bases d’un triomf tremendament contundent, que serveix per alimentar la confiança.

Defensa i triples

Les absències per a aquest Mundial, ja se sap, limiten molt la selecció. Per això dos aspectes seran fonamentals perquè l’equip de Scariolo donar la cara en el torneig: un bon treball defensiu i màxima eficàcia en el llançament exterior. Amb set pèrdues forçades a Túnez en el tercer quart i molta agressivitat per tancar els espais a la zona, Espanya va adequar la defensa al que necessitava el partit i va acabar per trobar-se molt còmode. Amb l’aparició ofensiva de Llull (16 punts, 4 de 6 en triples), que va destapar la seva millor versió, amb l’aportació de Rudy (2/3) i també de Ribas (4/5), l’equip espanyol va trobar també un notable encert en el triple (17 de 33, un 52%) i va passar de viure amb cert la inquietud dels primers minuts a l'exuberància del rotund final.