El Barça ultima la bomba de l'estiu amb el fitxatge de Mirotic

L'acord està pràcticament tancat amb l'aler hispanomontenegrí, que queda lliure aquest estiu

lmendiola47734204 ame5607  san antonio  estados unidos   10 03 2019   nikola m190629231146

lmendiola47734204 ame5607 san antonio estados unidos 10 03 2019 nikola m190629231146 / Darren Abate

2
Es llegeix en minuts

El Barça es troba en condicions de tancar el que pot ser la gran bomba de l’estiu al bàsquet europeu: la incorporació de Nikola Mirotic, que ha decidit abandonar l’NBA i tornar a Europa, però a les files del Barça i no a les del Reial Madrid, el club en el qual es va formar i va construir els seus primers passos professionals, però que ja no compta amb el dret de tempteig sobre ell, cosa que no deixa de ser fins i tot més impactant. 

L’acord l’ha donat a conèixer Shams Charania, periodista de ‘The Athletic’, un dels especialistes de més prestigi al mercat de l’NBA, a través d’un tuit en què afirma que Mirotic, de 28 anys i 2,08 metres, té tancat un acord amb el club blaugrana.

La notícia, de la qual es va fer ressò el diari ‘Sport’ a primera hora de la tarda, era un rumor que corria de forma insistent durant tota la temporada. També va ser corroborada pel periodista de ‘The New York Times’ Marc Stein i diverses webs especialitzades nord-americanes.

Mirotic es convertirà a partir d’aquest diumenge en agent lliure per negociar el seu contracte, després d’acabar la seva relació amb els Milwaukee Bucks, l’equip al qual havia arribat aquest mateix any en un intercanvi amb els New Orleans Pelicans. Aquesta temporada, l’internacional espanyol havia acreditat uns números de 15,2 punts i 7,4 rebots per partit, però el seu protagonisme va anar decreixent als 'play-offs’, en els quals Milwaukee va acabar caient a les finals de Conferència contra els Toronto Raptors. La seva cotització a l’NBA continua sent alta, fins al punt que segons Stein, els Jazz estaven disposats a oferir-li 45 milions per tres temporades.

Notícies relacionades

En les seves cinc temporades a l’NBA, on va arribar el 2014, Mirotic ha jugat tres anys i mig als Chicago Bulls, per passar el seu quart any als New Orleans, amb els quals va estar fins a mitjans d’aquesta campanya, en què va fer el salt als Bucks, on ha coincidit amb Pau Gasol.

L’arribada de Mirotic és una de les incorporacions que està treballant el Barça, que ja té tancades les de Cory Higgins (CSKA), Brandon Davies (Zalgiris), i que negocia la renovació de Thomas Heurtel i intenta també la tornada d’Alex Abrines després de la seva sortida de l’NBA.