EL DESENLLAÇ DE LA FINAL DE LA LLIGA ENDESA

Pesic: «Vam caure amb orgull, ens espera un gran futur»

El tècnic serbi avança que el club li ha ofert seguir dos anys més

rpaniagua48741001 fc barcelona basket   real madrid  play off liga 2019  foto 190621233356

rpaniagua48741001 fc barcelona basket real madrid play off liga 2019 foto 190621233356 / Valenti Enrich

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ni tan sols la màgia del Palauva poder capgirar la freda estadística. Cap equip en la història de les finals de l’ACB havia remuntat un 2-0. Hi havia 15 precedents devastadors per alBarçadesprés del triple agònic deCarrollque va segellar el segon triomf del Madrid. Ja n’hi ha 16. La Lliga és blanca per quarta vegada en cinc anys, com va passar en el seu moment amb la Champions de futbol. Confirmat l’èxit ‘merengue’ sense necessitat de desempat, diumenge no hi haurà plors ni celebracions abans de larevetlla

Aquella cistella de l’aler nord-americà a 1,9 segons del final serà la imatge icònica de la sèrie tancada aquest divendres al Palau. L’apagadade l’últim quart, ambHeurtelcom a clar exponent, va deixar sense respostes al conjunt català, massa espès en atac i superat en el rebot per unTavaresdescomunal.

“Les forces ens han fallat”

“Li dono l’enhorabonaal Madrid. Ha merescut la victòria. Hem fet tot el possible, però vam jugar contra un gran equip”, va assegurarSvestilav Pesicen les seves primeres paraules després de la derrota. “Si perds mai estàs content, però hem demostratorgulli ens espera un gran futur. Jo tinc una oferta de dos anys més. La tenia abans de perdre aquest partit. Ja veurem”, va afegir el tècnic, que complirà 70 anys el 28 d’agost. 

Tot apunta que si Pesic ho desitja seguirà al club després d’un curs agredolç. Ja ha treballat en laplanificacióde l’any que ve i astres comCory HigginsiBrandon Daviessón molt a prop del club blaugrana. Això arribarà més endavant. Ara només queda maleir una Lliga que s’escapa des del 2014. “Per guanyar elMadridcal aportar una mica més: tenir més encert i aconseguir que tinguin més dificultats per anotar. Les forces ens han fallat”, va reflexionar Claver.

La mare de Rudy

Notícies relacionades

En efecte, el Barça va arribarmolt justal tram final de la sèrie. El Madrid va aprofitar millor la sevarotaciói els blaugrana van patir. “Hem donat la cara, sap greu no haver arribat al cinquè partit. El segon partit va ser fonamental.És una llàstima”, va apuntar Pau Ribas, trist per caure en una pista amb 7.301 aficionats. “Veus aquesta gent aquí i fa molta pena no guanyar. Els agraïm molt el seu recolzament. Fastiguejaperdre a casa, però continuarem lluitant”, va dir Oriola. 

Els laments blaugrana van contrastar amb l’alegria blanca. El Madrid va complir la seva venjança de la Copa coronant-se al Palau. Rudy Fernández era un dels més feliços. Tot just acabar el duel va pujar a la grada a abraçar-se amb la sevamare. «Teníem l’ansietatde guanyar aquesta Lliga, tot l’equip ha estat de 10», va apuntar l’aler balear. «Ha sigut un any magnífic. Ens hem emportat la batalla. La Lliga sempre fa molt bon gust, tant se val el que hagi passat abans, soc molt feliç», va concloure el tècnicPablo Laso.