LLISTA DEFINITIVA

Mondelo dona la llista de 12 per a l'Eurobàsquet

Leonor Rodríguez i Georgina Bahí, últims descarts de cara al torneig de Letònia i Sèrbia

lmendiola41921716 barcelona    05 02 2018     deportes    la jugadora de baske190617131852

lmendiola41921716 barcelona 05 02 2018 deportes la jugadora de baske190617131852 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

A 10 dies que comencil’Europeu femení de bàsquet, que se celebrarà a Letònia i Sèrbia (del 27 de juny al 7 de juliol), el seleccionador espanyol, Lucas Mondelo, ha fet pública la llista definitiva per al campionat. Així les 12 jugadores que disputaran el torneig seran Silvia Domínguez, Cristina Ouviña, Laia Palau, Queralt Casas, Anna Cruz, Andrea Vilaró, María Pina, Marta Xargay, Tamara Abalde, Laura Gil, Astou Ndour i Laura Nicholls.

L’equip espanyol que afronta aquesta cita amb un doble objectiu, la de lluitar per medalla i també la de classificar-se per al preolímpic, tindrà dues baixes de pes respecte a l’últim Europeu en qui va aconseguir el títol: la pivot Sancho Lyttle i l’alera Alba Torrens.

Els dos últims descartsd’Espanya  es van donar a conèixer aquest dilluns, després del torneig de preparació de Brussel·les, tancada amb una clara victòria davant el Canadà. Les jugadores que en quedaran fora són l’aler Leonor Rodríguez i l’ala pivot Georgina Bahí. “La decisió ha sigut molt difícil i s’ha pres per petits detalls de la construcció del puzle per al tipus de campionat”, ha assegurat Mondelo, per justificar la seva decisió.

Notícies relacionades

El tècnic de l’Hospitalet, de qualsevol manera, va elogiar la feina de totes dues durant la fase de preparació i va assegurar que continuen sent jugadores de l’òrbita de la selecció. “Estem molt contents pe rla seva feina i hem de donar-los les gràcies per tota la millora que han fet per a aquest grup. Seguirem comptant amb elles en pròximes cites. Si aconseguim l’objectiu, Leo i Georgina hauran sigut part activa de totes les coses bones que passin”, va apuntar.

Aquesta setmana, la selecció disputarà el seu últim torneig de preparació de la gira a Fuenlabrada, on s’enfrontaran divendres 21 a Suècia al Fernando Martín a les 21 hores i diumenge contra la Gran Bretanya (rival de grup de l’Europeu) a la mateixa hora. Els dos partits seran retransmesos per Teledeporte. El dilluns 24 l’equip viatjarà a Riga on el 27 de juny començarà l’EurobàsquetEn la fase de Grups, Espanya s’enfrontarà a Ucraïna, la Gran Bretanya i Letònia.