SÈRIE FINAL ACB

Els homes de Pesic es conjuren per derrotar el Madrid

El Barça Lassa torna a una final de Lliga ACB tres anys després i confia en poder alçar el seu 19è títol de lliga

lmendiola47184556 barcelona 01 03 2019  deportes    heurtel tira a canasta ant190301213836

lmendiola47184556 barcelona 01 03 2019 deportes heurtel tira a canasta ant190301213836 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

“El Madrid és el millor equip de l’any, però sap de què som capaços”. Parla Chris Singleton però podria ser qualsevol jugador blaugrana. El Barça Lassa afronta la final de la Lliga Endesa amb optimisme i confiança en les seves possibilitats. “No som aquí per parlar de derrotes, hem vingut a guanyar i buscarem el doblet”, argumenta l’ala-pivot nord-americà quan ha sigut preguntat per la possibilitat d’acabar la temporada com l’anterior, alçant només el títol coper.

Els blaugrana fa tres anys que no disputen una final de lliga i llavors es van trobar amb un Madrid famolenc que els va allunyar del títol amb un contundent 3 – 1. Però ara tornen amb la lliçó apresa i amb Svetislav Pesic a la banqueta, que els blancs no han sigut capaços de superar encara. El serbi ha sigut capaç de revertir la mentalitat d’un equip enfonsat i l’ha convertit en una maquina de lluitar, creure i guanyar. Ja no pensen en la derrota i veuen el Madrid com un equip complicat però assequible. Com un equip al qual se'l pot portar al límit. “Intentarem guanyar i pressionar-los mentalment perquè tinguin problemes i comencin a recordar les nostres victòries”, explica Pau Ribas després de lloar la feina de gestió del seu tècnic.

"Intentarem portar-los al límit i que comencin a recordar les nostres victòries"

PAU RIBAS

Escorta FC Barça Lassa

Recuperar el factor pista, l’objectiu

Notícies relacionades

L’inici de la sèrie serà important, doncs com assegura Ribas guanyar suposaria un “cop a sobre la taula i recuperar el factor pista” però també l’arrencada del primer partit i els fantasmes de la Copa. “S’ha de començar marcant el ritme i evitant que se sentin còmodes”, reflexiona Pierre Oriola conscient que tallar els contraatacs, anades i vingudes del rival serà vital per contenir el talent blanc. El català, especialment motivat per jugar davant l’etern rival, insisteix que la Copa ja està oblidada i que “toca començar de zero” per no deixar-se impressionar per un ambient que no oblida la polèmica final copera.

"És una final, hi ha un títol en joc i venim a guanyar-lo"

THOMAS HEURTEL

Base FC Barça Lassa

A nivell de joc, Ribas recorda que els dos equips arriben en dinàmiques semblants (tot i que el Madrid no perd un partit d’ACB des del 28 de març) i que els detalls marcaran la diferència. Com l’encert en els triples i la mentalitat. A això últim, els blaugrana sembla que van guanyant, doncs com assegura Heurtel la patacada europea ja està oblidada i “aquí hi ha un títol en joc i venim a guanyar-lo”. En cas de fer-ho, els blaugrana conquistarien un doblet històric que els faria oblidar l’horror de la temporada passada. De fer-ho, Ribas anhela que ningú dubti "que ha sigut una gran temporada” i que estan un pas més a prop de l’objectiu.