El Barça Lassa marca la línia contra el Saragossa (101-59)

Els blaugrana, amb un Kuric estel·lar (25), arrasen i sumen el primer punt de la sèrie

zentauroepp48532045 graf5216  barcelona  07 06 2019   el p vot cubano del tecnyc190607231813

zentauroepp48532045 graf5216 barcelona 07 06 2019 el p vot cubano del tecnyc190607231813 / Enric Fontcuberta

4
José María Expósito

El Barça Lassa ha donat aquest divendres un recital al Palau davant delTecnyconta Zaragoza (101-59) per sumar el primer punt de l’eliminatòria de semifinals de la Lliga Endesa, al millor de cinc partits. L’equip de Svestislav Pesic ha marcat la línia davant d’un rival que venia d’eliminar per la via ràpida i contra tot pronòstic el Baskonia, però que ha clavat aviat el genoll davant del vendaval blaugrana, comandat per un Kyle Kuric que tenia la mà calenta (25 punts, amb 5 de 5 en triples i un 28 de valoració).

L’encert des de la línia de tres va tornar a ser una de les claus del conjunt català, però també una magnífica defensa que va desarborar per complet la parcel·la ofensiva dels aragonesos. La superioritat va ser tanta que segurament haurà deixat sota mínims les esperances del Saragossa de repetir la proesa de quarts.

Ens han passat per sobre. O fem el pas físic o tindrem moltes dificultats”, va resumir el tècnic visitant, Porfirio Fisac. El seu homòleg blaugrana va celebrar la bona arrencada de partit: “Hem fet un partit molt complet des de l’inici. Quan acabes amb 20 punts d’avantatge a la primera part no és fàcil trobar l’energia per seguir en el tercer i el quart quarts, però estem bé físicament i hem jugat bé fins al final”, va celebrar un Pesic cautelós: “Aquest no és l’últim partit d’aquesta ronda”.

Domini en tota la pista

En un duel inèdit a semifinals, el referent va acabar sent més el xoc de lliga regular a Barcelona (99-55) que el de Saragossa (86-91). El Barça es va disparar aviat amb un parcial de 10-0 amb triples de Claver i Ribas inclosos (13-4, m. 5). Fisac va provar de frenar la sagnia, però amb prou feines ho va aconseguir. Pangos, Hanga i Singleton van tornar a anotar des de darrere la línia per deixar el xoc encarrilat en 9 minuts (24-9).

Però l’encert en el triple (7 de 13 en el primer quart) s’explicava també des de la pintura. Els homes interiors del Barça van saber trobar exteriors ben situats per perforar la cistella aragonesa. A més, aquesta bona circulació de pilota va permetre tancar el parcial sense cap pèrdua.

Al camp contrari la història era la inversa. El Saragossa no trobava la manera de sumar. Incapaços d’anotar sota el cèrcol per inferioritat, l’afany en el llançament exterior en una nit nefasta dels seus tiradors (en gran manera per culpa de la bona defensa del Barça) va condemnar el conjunt de Fisac. A més, Kuric va voler recuperar el protagonisme que ha perdut en les últimes setmanes i en un segon quart extraordinari va encadenar 9 punts (11 en total en el parcial) per deixar el xoc vist per sentència (46-19, min. 16).

Van haver de transcórrer 16 minuts perquè el Barça perdés la primera pilota, prova de la serietat amb què l’equip es va prendre el partit. Llavors els locals van encaixar un parcial de 0-7 que va portar Pesic, que va poder repartir molt els minuts, a demanar temps mort i donar un toc d’atenció al seu equip.

Vuit anotadors

I va funcionar perquè, els seus pupils no van aixecar l’accelerador al tercer quart, que van tornar a emportar-se per 13 punts després que Smits anotés de tres sobre la botzina. Era el vuitè blaugrana que encertava des de darrere de la línia en el partit, que a aquestes altures ja lluïa un marcador d’escàndol (75-37), amb el Barça doblant el Saragossa, que no va poder ni maquillar el resultat.

El segon partit, també al Palau, es disputarà aquest diumenge (21.00 h. Vamos), mentre que el Madrid buscarà aquest dissabte sumar el segon punt contra el València al Wizin Center (21.00 h. Vamos).

Fitxa tècnica:

Barça (101): Pangos (8), Ribas (3), Singleton (8), Claver (8), Tomic (6) –cinc inicial–, Hanga (12), Blazic (3), Smits (5), Heurtel (8), Pustovyi (6), Oriola (9), Kuric (25).

15 de 36 triples (Kuric, 5). 39 rebots, 6 d’ofensius (Singleton, 8). 24 assistències (Heurtel, 8).

Saragossa (59): McCalebb (3), Okoye (5), Barreiro (9), Radovic (6), Justiz (4) –cinc inicial–, Nacho Martín (3), Berhanemeskel (8), Santana (4), Seibutis (9), Alocén (-), Fran Vázquez (6), Williams (2).

5 de 22 triples. 34 rebots, 11 d’ofensius (Justiz, 7). 11 assistències (Alocén, 3).

Parcials: 26-14; 25-12; 24-11; 26-22.