LA FINAL DE L'EUROCUP

El València acaricia el títol davant l'Alba Berlín

Will Thomas i Van Rossom decideixen el primer partit per a l'equip de Ponsarnau (89-75)

lmendiola47692903 grafcva3674  valencia  09 04 2019   el base del valencia bas190409223352

lmendiola47692903 grafcva3674 valencia 09 04 2019 el base del valencia bas190409223352 / Juan Carlos Cardenas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una brillant actuació de Will Thomas va guiar aquest dimarts el València Bàsquet en el primer partit de la final de l’Eurocup davantl’Alba Berlind’Aíto García Reneses, que es disputa al millor de tres (89-75). El segon es disputarà demà a la pista de l’equip alemany.

El xoc va arrencar accelerat, és a dir ambl’Alba  marcant un ritme frenètic sense importar-li el seu poc encert. El Valènciaes va veure empès a pujar-se a aquest tren i els punts de Will Thomas, nou seguits, li van permetre fer-ho i li van donar impuls per a, empès per la Fonteta, obrir una primera bretxa (17-10, m, 8).

Va entrar Antoine Diot a donar descans a Sam Van Rossom davant la baixa de Guillem Vives i el francès, tocat per les lesions des de fa gairebé dos anys, va dirigir amb facilitat l’atac del València i no va patir en excés en defensa.

El base va trobar Matt Thomas a la cantonada feble del’Alba  i l’escorta va assestar tres triples gairebé seguits que van mantenir el còmode domini local. Però el conjunt alemany no es va posar nerviós i entre Luke Sikma, aclamat en la seva tornada a la Fonteta, i el base Siva van tornar a connectar-lo anotant però sobretot repartint joc (33-30, m.16).

Per compensar aquest impuls, Will Thomas va forçar el seu duel amb Sikma i li va treure la segona però tot i que Aíto García Reneses va protegirSiva i Sikma, Hermannsson s’ho va fer venir bé perquè l’Alba arribés viu al descans (41-38, m.20).

Van Rossom mana

El València va arrencar amb confiança impulsat pel geni de Van Rossom però Siva amb els seus triples i Giedraitis van respondre. Això sí, després de treure-li la tercera a Sikma, Will Thomas va assumir la responsabilitat ofensiva local i el València va aprofitar per obrir un lloc.

Una aturada per un problema a la taula no va detenir els locals, que amb els llançaments exteriors de Matt Thomas van arribar al seu màxim avantatge (67-51, m. 28). Aquesta confiança els va donar energia per a la seva defensa davant d’un Alba sota mínims, que fallava en el difícil i el fàcil.

El València va doblar aPunta de Dia en el tercer quart i va arribar a l’últim amb mitja victòria a la butxaca, ja que tenia ja 18 punts d’avantatge. Tan fet ho va veure que es va atrevir a donar un fugaç homenatge al seu històric entrenador Miki Vukovic en el descans entre els dos quarts.

L’equip alemany no es va rendir i, de la mà d’un millorat Siva, va reaccionar. En tot just tres minuts i mig amb l’inesperat Thiemannde líder anotador va reduir a la meitat el seu desavantatge (71-62, m. 34).

Per passar el mal moment, el València es va agafar a la solidesa de la parella interior que formen Will Thomas Dubljevic, enormes en el rebot i precisos a diverses accions al pal i des de fora, fins que el rellotge va acabar amb les esperances alemanyes.

Fitxa tècnica

València Bàsquet: Van Rossom (15), Sastre (2), San Emeterio (11), Will Thomas (22), Tobey (3) –cinc titular– Abalde (2), Labeyrie (7), Diot (-), Dubljevic (9), Matt Thomas (16) i Doornakamp (2).

Alba Berlin: Siva (17), Hermannsson (16), Giedraitis (9), Sikma (7), Clifford (4) –cinc titular– Saibou (-), Giffey (7), Schneider (-), Wagner (2), Ogbe (1), Thiemann (8) i Nnoko (4).

Notícies relacionades

Àrbitres: Radovic (CRO), Mogulkoc (TUR) i Vyklicky (CZE). Sense eliminats.

Incidències: primer partit de la final de l’Eurocup disputat al pavelló de la Fonteta de Sant Lluís davant de 8.500 espectadors