ELS PREPARATIUS DE LA COPA

Pesic: "Estem bé, però no estem en el nostre màxim"

El tècnic del Barça afronta amb confiança la Copa del Rei a Madrid, tot i que elogia la qualitat del València: "Podria jugar l'Eurolliga"

lmendiola46948523 rueda de prensa tomic  pesic  foto  valenti enrich190213141043

lmendiola46948523 rueda de prensa tomic pesic foto valenti enrich190213141043 / Valenti Enrich

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El Barça iniciarà aquest dijous a la nit davant el València (21.30 hores) la seva participació en la fase final de la Copa amb molta confiança, però també sense fer gaire cas de la condició de favorit que li atorga la seva primera posició en la Lliga i de defensor del títol.

“L’equip hi arriba preparat, almenys físicament. Diuen que estem en un bon moment. És veritat, anem millorant, ens estem desenvolupant com a equip. Estem reaccionant de forma positiva. Però l’equip encara no està en el seu màxim”, explica Svetislav Pesic.   

El tècnic del Barça va parlar en to elogiós del València Bàsquet i va advertir que en la Copa, a un partit, pot passar de tot. “És un equip molt complet, tant en el joc interior com en l’exterior. Que ho fa gairebé tot bé i amb jugadors que són determinants en els moments decisius”, va explicar Pesic, que va assenyalarWill Thomas com “el millor quatre d’Europa”.

“Pocs equips tenen dos interiors com Dubljevic Thomas. Juguen junts des de fa temporades i per a nosaltres serà un repte veure com ens organitzem en defensa per parar-los”, va apuntar l’entrenador del Barça, que va sentenciar: “El València és un equip que podria competir sense problemes en l’Eurolliga”.

Sensacions diferents

Pesic es va referir també a les sensacions diferents respecte a la Copa de fa un any a Las Palmas. “L’any passat, l’equip havia perdut molts partits i, si perds molt, perds també confiança i no pots demostrar la teva qualitat. Hi havia molta qualitat individual, però també moltes crítiques, i, amb una motivació addicional com la Copa, els jugadors van treure l’orgull. Ara tenim un any més d’experiència i també qualitat", va recordar l’entrenador del Barcelona.

Notícies relacionades

El capità del Barça, Ante Tomic, va destacar, per la seva banda, que l’equip arriba a la cita en un bon moment, ja que ja ha absorbit tots els conceptes de Pesic. “Crec que ja hem assimilat tot el que l’entrenador vol de nosaltres i som un equip sòlid. Sobretot en defensa, en què estem molt bé des de fa dos o tres mesos", va valorar.

Tomic també desconfia del paper de favorit que atorguen al Barça. "Els resultats ens donen més confiança que anys anteriors, però igualment cal jugar molt i molt bé per guanyar aquest torneig. És molt millor arribar a la Copa amb confiança, però aquí cal jugar bé. És un torneig diferent a la Lliga Endesa i a l’Eurolliga, perquè un mal dia et pot costar molt car", va analitzar.