COPA DEL REI MADRID 2019

Barça - València i Baskonia - Joventut, encreuaments de quarts a la Copa

El derbi madrileny i el Tenerife - Unicaja completen el quadro de la primera ronda

Els dos equips catalans no es podran trobar fins a una hipotètica final

-directo---sorteo-de-copa-del-rey-madrid-2019---youtube

-directo---sorteo-de-copa-del-rey-madrid-2019---youtube

2
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona i el Divina Joventut ja coneixen el camí que els espera en la pròxima edició de la Copa del Rei de bàsquet, que es disputarà del 14 al 17 de febrer al Wizink Center de Madrid, per a la qual s’han classificat els set primers classificats de la fase regular i l’Estudiantes  com a amfitrió.

El València Bàsquet serà el rival del Barça, que va entrar en el sorteig com a primer cap de sèrie per la seva condició de campió d’hivern, després de concloure la primera volta de la temporada. Aquesta posició també li donarà un dia més de descans, ja que afrontarà el seu debut dijous (21.30).  El partit inaugural del torneig enfrontarà el Tenerife il’Unicaja (19.30)  

El Baskonia serà el rival del Divina Joventut, que va aconseguir el seu bitllet en l’última jornada gràcies a la seva victòria a Burgos, combinada amb la derrota del Baxi Manresa davant delReial Madrid. El partit dels verd-i-negres es disputarà divendres a les 19.30. El derbi madrileny que enfrontarà el Reial Madrid il’Estudiantes completarà les eliminatòries de quarts (21.30).

Quadro d’aparellaments de la Copa / ACB MEDIA

El sorteig, que va estar conduït per Sara Escudero, monologuista i actriu, i els comentaristes televisius Lucio Angulo i Amaya Valdemoro, va comptar amb l’actuació dels humoristes Rober Bodegas i Alberto Casado, més coneguts com a Pantomima Full, que, a més, van exercir de mans innocents en el sorteig i van determinar també els encreuaments posteriors. La primera semifinal enfrontarà dissabte el guanyador del Barça - València i el del Tenerife - Unicaja. I en la segona, el del Baskonia - Divina Joventut amb el duel entre el Madrid i l’Estudiantes. 

Antonio Martín, com a president de l’ACB, i Ángel Garrido, com a president de la Comunitat de Madrid, van exercir d’amfitrions en l’acte que es va celebrar a la Reial Casa de Correus i que va comptar amb representants de cada un dels vuit clubs classificats.

Esport en estat pur

Martín va destacar que la Copa és autenticitat, esport en estat pur. "El que es trobaran els aficionats és el que provoca la Copa del Rei: autenticitat i esport en estat pur. Jo l’he jugat, l’he disfrutat com a directiu, aficionat, he guanyat, he perdut... Vuit aficions en un mateix pavelló, amb una sintonia que és difícil de trobar, i la nostra única petició és que sigui una experiència única, volem que coneguin tant el bàsquet com la nostra comunitat", va manifestar el nou dirigent de l’ACB.

Notícies relacionades

Per la seva part, el president de la Comunitat de MadridÁngel Garrido, va assegurar que és un honor acollir el torneig. "Madrid pot acollir qualsevol esdeveniment esportiu, tenim la Copa del Rei de bàsquet i la final de la Champions (al Wanda Metropolitano) i celebrarem la Copa Davis (a la Caja Mágica)", va recordar Garrido.

"Hi ha pocs esports tan intensos i dinàmics i apassionants de viure com el bàsquet, és una oportunitat per a tothom i perquè coneguin la nostra comunitat, que és fantàstica", va afegir Garrido.