El conjunt del Bages fa un gran pas per classificar-se per a la Copa (90-97)

jmexposito46348875 graf2128  santiago de compostela  23 12 2018  el alero de mo181223200202

jmexposito46348875 graf2128 santiago de compostela 23 12 2018 el alero de mo181223200202 / XOAN REY

3

El Baxi Manresa no va acusar aquest diumenge les seves nombroses baixes i va fer un pas de gegant cap a la Copa del Rei després de vèncer a domicili el Monbus Obradoiro (90-97), que no va trobar resposta a la defensa en zona que va ordenar Joan Peñarroya quan els seus perdien de dotze i a un majestuós Ryan Toolson (29 punts, 27 de valoració).

L’alta efectivitat dels dos equips va evitar que cap es distanciés a l’electrònic en l’arrencada, malgrat que l’Obradoiro va començar jugant amb petits avantatges (7-4, 15-11) fins que el seu rival, donant-se suport en l’encert de Lalanne Nikola Dragovic, el va colpejar amb un parcial 2-7 que va obligarMoncho Fernández a demanar el seu primer temps mort (20-23, m. 7).

L’encert de Vasileiadis

Va reaccionar el conjunt gallec, liderat pel grec Kostas Vasileiadis (14 punts en els primers nou minuts). El seu equip va aconseguir un màxim avantatge de cinc punts en l’inici del segon quart (36-31), però el Manresa va tornar a castigar la defensa local amb tres triples seguits.

Moncho Fernández va aturar una altra vegada el xoc 36-40 (m. 15). I el seu equip es va reactivar, una vegada més, a base de triples. Dues faltes poc intel·ligents de Hlinason i Sàbat van permetre al Manresa sumar sis punts seguits des de la línia de tirs lliures per estrènyer el marcador (47-46), tot i que Vasileiadis, que havia tornat a pista, va oxigenar els seus amb un altre espectacular triple (50-46, descans).

Va pujar el seu nivell d’agressivitat en defensa l’Obradoiro, que va augmentar el seu avantatge fins als set punts (56-49). El Manresa no va afluixar i es va acostar per enèsima vegada, tot i que diverses pèrdues li van fer mal perquè els de Santiago de Compostel·la, corrent, van superar la barrera dels deu punts a falta de tres minuts per al tercer quart (72-60).

Joan Peñarroya va demanar temps mort. Va buscar una reacció amb una defensa en zona i, tot i que va ser exitosa, el que va ficar el seu equip en el partit va ser el recital del nord-americà Ryan Toolson, qui va escalfar el seu canell amb dos triples seguits i una altra cistella de dos punts.

Moncho Fernández va parar el xoc (72-68) però Toolson va seguir a la seva. Va ser un escàndol. Tot el que va tirar ho va encertar –21 punts en el tercer quart, 19 de consecutius. El Manresa manava (76-79) a poc més de vuit minuts, però l’Obradoiro es va aixecar amb un parcial 4-0. Peñarroya va aturar el xoc.

Vital Renfroe

I una altra vegada li va anar de meravella als seus, que amb un triple de Renfroe (9 punts, 7 rebots i 9 assistències) i una gran defensa van agafar aire. LObradoiro era incapaç d’anotar i el Manresa, malgrat els seus continus errors des de la línia de tirs lliures va acabar matant el xoc (83-91, min.39).

Monus Obradoiro, 90 - Baxi Manresa, 97

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Monbus Obradoiro: </strong>Sàbat (3), Vasileiadis (26), Llovet (17), Singler (17) i Brodzianski (11) –equip titular– Pozas (3), Obst (3), Spires, Hlinason (3), Maxime de Zeeuw (7), Simons i David Navarro.</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong> Baxi Manresa: </strong>Toolson (29), Renfroe (9), Pere Tomás (8), Lalanne (13) i Dragovic (9) –equip titular– Lukovic, Jou (6), Lundberg (14), Sima (4) i Álvaro Muñoz (5).</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong> Parcials: </strong>30-27, 20-19, 24-29 y 16-22</span>.