L'equip del Bages derrota el Breogán (72-63) i segueix a dalt a la Lliga

jcarmengol46023795 graf6043  manresa  barcelona   25 11 2018   el jugador del c181125191301

jcarmengol46023795 graf6043 manresa barcelona 25 11 2018 el jugador del c181125191301 / Susanna Saez

3
Agencias

El Baxi Manresa va superar un mal inici de partit i, després d’un impol·lut parcial de 19-0 entre el tercer i l’últim quart, va confirmar contra el Cafès Candelas Breogán (72-63) el seu bon moment al sumar el sisè triomf a la Lliga Endesa.

Els gallecs van dominar el ritme del partit en el primer temps, gràcies a l’encert des del perímetre, però van patir quan el Manresa va intensificar la seva defensa després de la represa.

En el primer quart, els triples de Breogán castigaven el Manresa. Va inaugurar el marcador Cvetkovic, el va seguir un consistent Vidal i va encistellar el tercer Brown. Mentrestant, el Baxi sobrevivia gràcies a l’encert de Toolson i Lalanne (8-9, m. 5). El quart triple consecutiu dels visitants va ser obra una altra vegada de Cvetkovic, que ampliava la diferència favorable al Breogán (8-12, m. 6).

Renfroe va aparèixer superant Brown, però el pivot del Breogán va mostrar també la seva qualitat per deixar el 10-14 (m. 8). Dues faltes en atac de Jordan van perjudicar l’equip gallec i una cistella de Muñoz, va deixar el 12-15 amb què es va tancar el primer acte.

En els primers compassos del segon, Renfroe i Lundberg van intercanviar triples amb Redivo i l’avantatge visitant es va ampliar (18-25, m. 13). Però Renfroe, de nou, deixava l’‘alley-oop’ a Lunberg, que apropava els locals (20-25, m. 14). No obstant, els errors s’acumulaven en un i un altre equip, si bé el Manresa, amb Doellman i Toolson, va completar un parcial de 7-0, que va igualar el partit al descans (25-25).

Primer avantatge

Després de la represa, els punts de Brown i Jordan permetien al Breogán seguir per davant al marcador (27-31, m. 22). Renfroe clavava el triple i Lalanne mossegava el cèrcol (32-31, m. 23) per avançar per primera vegada els locals.

Cvetkovic i Redivo van aprofitar els moments de descontrol de la defensa local per donar aire (32-39, m. 27) al seu equip.

Peñarroya va demanar temps mort i va donar entrada a Dragovic, que aconseguia un 2+1 (35-39, m. 27). Löfberg va tardar a servir de fons i va perdre la possessió perquè Lalane l’aprofités amb un altre 2+1 (38-39, m. 27). La ratxa del Manresa va continuar amb Gintvainis, que completament sol, va anotar un triple.

El cop d’efecte va continuar amb una cistella del base, amb falta de Díaz i tècnica de Lezkano. En total 9 punts consecutius de Gintvainis, que deixaven el marcador al final del quart en 48-39 (m. 30).

Un triple inicial de Dragovic en l’últim quart va tancar el parcial de 19 punts a favor de Manresa (51-39) i establia també la diferència més gran del partit, de 12 punts. Jordan i Vidal es van encarregar de tornar a posar el Breogán en el partit (51-47, min. 33). Lalanne va clavar l’esmaixada per donar inici a un intercanvi de cistelles del qual el Baxi va sortir amb millor cara (63-55, m. 38).

De nou els triples van ser la gran arma del Cafès Candelas. Així va ser com Brown i Cvetkovic reduïen la diferència i ajustaven el partit abans d’entrar en l’últim minut (65-61). El Manresa va ser intel·ligent per saber esperar les faltes del rival. Dos de Cvetkovic i la cinquena de Jordan deixaven l’equip visitant en ‘bonificació’. Lunberg anotava els dos, mentre que Cvetkovic també va fer el mateix.

Lalane va sentenciar després d’un rebot ofensiu de Renfroe. Precisament, un triple del base local, el millor del partit amb 17 punts, va tancar el partit per al Manresa, que se situa en zona de ‘playoff’.

La fitxa

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>72. Baxi Manresa (12+13+23 +24):</strong> Renfroe (17), Toolson (8), Tomàs (-), Doellman (5), Lalanne (13) -cinc inicial- Sakho (2), Lundberg (8), Dragovic (6), Muñoz (4), Gintvainis (9) i Jou (-).</span>