LA LLIGA DE BÀSQUET

Gran homenatge del Barça a Navarro en el clàssic

El nou líder desborda el Madrid per 86-69 després del minut de silenci per la mort del pare de 'la Bomba'

jcarmengol46028855 graf6331  barcelona  25 11 2018   jugadores del barcelona la181125202742

jcarmengol46028855 graf6331 barcelona 25 11 2018 jugadores del barcelona la181125202742 / Marta Perez

2
Joan Carles Armengol

El partit va començar amb un minut de silenci i va acabar amb el Palau Blaugrana, atapeït de públic, desbordat per l’entusiasme. Juan Carlos Navarro, per desgràcia, no va poder rebre l’homenatge de la retirada de la seva samarreta, aquest número 11 que el gran capità va lluir durant gairebé dues dècades. La mort del seu pare de matinada va frustrar la festa prevista. Però l’equip va voler rendir ala Bombael seu particular homenatge i va fer un gran partit davant del rival al qual més ganes té. El clàssic es va resoldre amb un contundent 86-69 i el Barça accedint en solitari al lideratge de la Lliga ACB, amb 9 victòries i una derrota, per davant d’un Reial Madrid que es va veure desbordat totalment en un vespre d’emocions blaugranes. Navarro veurà penjada la seva samarreta en una altra ocasió, però de moment els seus excompanys li van dedicar una exhibició que demostra que el Barça, després de dues temporades per oblidar, vol tornar a estar al lloc més alt del bàsquet espanyol i europeu.

El clàssic era la culminació de 10 dies intensíssims amb cinc partits aglomerats, que es van decidir amb una sola derrota i un gran balanç: líder a la Lliga ACB i a la zona alta, amb 6 victòries i 3 derrotes, a l’Euroliga. I el millor és que no sembla ser aquesta una situació provisional. L’equip, ambSvetislav Pesica la banqueta, s’ha tornat a unir, ha format una pinya, i tots els jugadors intenten aportar el millor que tenen. Com Kyle Kuric, el bombarder dels tres punts, que va destrossar la resistència blanca amb tres triples i 11 punts en l’últim quart. ComPierre Oriola, un ídol de casa en un Palau que ahir va acollir la seva millor entrada de la temporada (7.160 espectadors), que se’n va anar amb 9 punts oportuns i el reconeixement per la seva intensitat. Com Thomas Heurtel, 11 punts des de la direcció del joc, en la qual també va brillar Kevin Pangos (7 i 4 assistències). Com Chris Singleton (12 i 8 rebots), com el recobrat Adam Hanga (12 i 3 rebots) o com l’impagable Kevin Seraphin de gran reserva, que quan surt és capaç de capturar 8 rebots (3 ofensius) i col·laborar en atac (6 punts).

En definitiva, una nova gran exhibició coral del Barça, dels titulars i els teòrics suplents, que va decantar del costat local en els últims 10 minuts un xoc tan calent com és habitual. El Madrid de Pablo Laso, amb la baixa de Sergio Llull, se’n va anar de nou en el segon quart (24-33, m. 14) i només perdia de quatre al final del tercer quart (63-59). Però el Barça no va dubtar i, amb un gran domini sota la cistella (36 rebots a 27, però 11 a 5 en atac) i un millor control de la pilota (només 10 pèrdues, per 15 dels blancs), li va clavar un parcial de 13-0 en l’últim període que el va disparar cap a un triomf tan merescut com emotiu. Va pel Barça, va per Navarro.