L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça recupera la seva bona marxa davant de l'Armani Milà (90-80)

L'equip blaugrana demostra que la derrota davant del Panathinaikos va ser un accident i se situa a dos victòria del lideratge

jcarmengol46001664 graf5023  barcelona  23 11 2018   el jugador del olimpia mil181123220429

jcarmengol46001664 graf5023 barcelona 23 11 2018 el jugador del olimpia mil181123220429 / Enric Fontcuberta

3
Joan Carles Armengol

El Barça va demostrar que la derrota de dimecres passat a la pista del Panathinaikos de Xavi Pascual va ser un accident. Si en el feu atenès de l’OAKA l’equip blaugrana va veure truncada la seva ratxa de cinc victòries consecutives en l’Eurolliga, dos dies després al Palau Blaugrana va ser capaç de reprendre el camí victoriós amb un convincent triomf sobre l’Armani Olimpia de Milà (90-80), un dels equips revelació de la temporada i que li portava una victòria d’avantatge en el balanç, que ara ha quedat igualat amb 6 victòries i 3 derrotes per a cada conjunt. Els dos equips estan ara a només dues victòries del lideratge, després de les derrotes en aquesta jornada del Reial Madrid dijous en la pista del’Olympiacos  (88-83) i la més sorprenent encara del CSKA de Moscou aquest divendres a casa del Buducnost (93-92).

L’equip blaugrana està resolent amb notable el veritable tour de force en què està immers aquestes dues setmanes. En set dies ha hagut d’afrontar quatre partits i demà li queda la traca final amb la visita de lliga al Palau Blaugrana delReial Madrid, en una jornada que redoblarà la seva emotivitat per l’acte de la retirada definitiva de la samarreta amb el número 11, el que va lluir durant gairebé dues dècadesJuan Carlos Navarro. Potser per això, el públic es va reservar i no va acudir en massa a la cita amb l’equip italià, que tenia prou armes per posar en un compromís els homes de Svetislav Pesic, com així va ser, tot i que només en la primera part (53-42).

Una millora notable

Al contrari que davant del Panathinaikos, els homes blaugrana van trobar solucions davant de l’Armani Milán, començant per tapar els dos esvorancs que li van portar a la derrota a Atenes: el desencert en els triples (7 de 24 dimecres, per 8 de 18 en aquesta ocasió) i la falta de control del rebot (30 a 42 en contra dimecres, 36 a 23 a favor davant de l’Armani). Dos aspectes que aquest divendres van millorar notablement i que, units a la intensitat en el joc, un bon desplegament físic, transicions ràpides (punt fort, d’altra banda, també del rival) i bones decisions en atac, va fer que el Barça acabés controlant amb inesperada facilitat el seu novè partit en la fase de grups de l’Eurolliga, però només el tercer que jugava a casa, dels que no ha perdut cap. L’Armani Milà, d’altra banda, va veure truncada la seva estadística de tres victòries aconseguides fora de casa.

El duel es va cenyir a la primera meitat, perquè després el Barça es va disparar amb magnífics parcials de 29-17 en el segon quart i de 21-12 en el tercer. El serbiVladimir Micov, que feia una mitjana de 17,5 punts per partit, va tenir un inici prometedor, amb dos triples el primer quart. Però ni ell ni el base Mike James, el segon jugador més ben valorat de l’Eurolliga (com va demostrar al final maquillant el seu paper amb 19 punts i 10 assistències), van tenir la seva nit, al contrari que l’exhibició coral que va clavar el conjunt blaugrana, en què va destacar particularment la direcció de joc i encert de Thomas Heurtel (20 punts i 6 assistències el sol 20 minuts), l’encert de Kyle Kuric des de la línia de tres i més a prop (15 punts, amb dos triples desequilibrants en el tercer quart) i el treball d’Ante Tomic (12 punts i 3 rebots).

A l’espera de Pablo

El Barça va anar obrint bretxa en el lluminós a partir d’aquestes virtuts fins a arribar als 20 punts de diferència en el minut 30. L’últim quart va ser de maquillatge per part d’un conjunt italià que ja veia impossible qualsevol intent de remuntada. Un partit magnífic de la millor versió del Barça, que va deixar content Pesic a menys de 48 hores de rebre el Madrid.

“Ha sigut un partit molt sòlid del meu equip, que ha jugat molt concentrat. La clau ha sigut la defensa i les bones decisions en atac. Estic molt content, però ja tenim a sobre un altre partit, un nou repte contra el Madrid. Però ens relaxarem unes quantes hores, amb una o dues copes de vi, i després ja ens prepararem per a l’arribada del meu amic Pablo [Laso]”, va fer broma el tècnic blaugrana.

La fitxa

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>90 - Barça Lassa (24+29+21 +16): </strong>Pangos (7), Kuric (15), Hanga (4), Singleton (8), Tomic (12) –cinc inicial–, Seraphin (6), Ribas (-), Blazic (8), Heurtel (20), Oriola (8), Claver (2).</span>