LLIGA ENDESA

L'Estudiantes enterra la vida en rosa del Barça (80-70)

Els blaugranes perden el seu segon partit en tres dies i la Penya segueix sense conèixer la victòria

zentauroepp40640506 gra043 madrid  22 10 2017   el jugador de estudiantes omar c171022190745

zentauroepp40640506 gra043 madrid 22 10 2017 el jugador de estudiantes omar c171022190745 / Juan Carlos Hidalgo

3
José María Expósito

El Barça Lassa va culminar en una pista maleïda com la del Movistar Estudiantes (80-70) una trista setmana. Després d’un prometedor inici del projecte de Sito Alonso, amb cinc victòries consecutives, en només tres dies els blaugranes han perdut a Belgrad i a Madrid. El Divina Seguros Joventut, en canvi, no es va sortir del guió amb què ha començat l’ACB: quart partit i quarta derrota, aquest cop a la pista de l’Herbalife Gran Canària (94-69).

«Hem d’aprendre a jugar fora de casa, tenir més decisió en els moments importants i no cometre errors que ens penalitzen molt», va analitzar Sito Alonso després d’un mal partit que el Barça no va saber guanyar a la primera meitat, tot i el desencert estudiantil, i que va regalar en una horrible segona meitat en què només va fer 25 punts, només 9 en l’últim quart. És la quarta temporada seguida que el Barça surt derrotat en la visita a un Estudiantes que va jugar de rosa en suport a la lluita contra el càncer de mama.

Tres minuts i mig va trigar Tomic a moure el marcador del Barça, tot i que els madrilenys no ho van saber aprofitar. L’1 d’11 en triples de l’Estudiantes el va acompanyar el rival amb un 0 de 3 igual de depriment. El Barça es va despertar en el segon quart impulsat per HeurtelVezenkov Oriola, que van fer sumar a l’equip 34 punts en aquell parcial. Però l’Estudiantes, tot i que seguia erràtic en la línia de tres (2 de 17), no va anar mort al descans (36-45).

Landesberg, el malson culer

Landesberg (27 punts) es va carregar l’equip a l’esquena i va protagonitzar en exclusiva un parcial de 13-4 (49-49, m. 25) que va exasperar Alonso. El Barça va poder frenar la sagnia, però va encadenar errors en atac i ja no va poder tornar a desenganxar-se en el marcador. De fet el que va canviar el matx va ser l’encert estudiantil.

L’equip de Salva Maldonado havia aconseguit arribar viu als últims cinc minuts (65-66) tot i el seu 4 de 27 en triples, així que quan va afinar la punteria es va endur el partit. Cvetkovic va tornar l’avantatge als locals amb un triple i un altre de Brow va portar l’avantatge local a set punts a 2.15 del final (73-66). Lluny de respondre, el Barça es va estancar en 9 punts en l’últim quart i va cedir la primera derrota i el liderat.

Movistar Estudiantes, 80 - FC Barcelona Lassa, 70

<strong>Estudiantes: </strong>Cvetkovic (13), Cook, Landesberg (27), Brown (10) i Caner-Medley equip inicial-, Hakanson (3), Vicedo (7), Brizuela (6), Suton (4) i Arteaga (10).<br/><strong>Barcelona: </strong>Pressey (4), Hanga (1), Koponen (4), Tomic (9) i Moerman (7) -equip inicial-, Ribas (5), Séraphin (2), Heurtel (17), Navarro (3), Vezenkov (8) i Oriola (10).<br/><strong>Parcials: </strong>16-11; 20-34; 19-16; 25-9.

Homenatge a Oliver

No li va anar millor a la Penya a Gran Canària, on va sumar una nova derrota, aquest cop per una preocupant diferència de 25 puntsDiego Ocampo, tècnic del Joventut, va demanar tranquil·litat tot i la derrota. «És important no pensar en l’any passat ni en el futur, sinó treballar en el dia a dia i estar tranquils per progressar a mitjà i llarg termini. A poc a poc anirem recollint els fruits», va argumentar.

El partit va començar amb un homenatge a l’ex-verd-i-negre Albert Oliver pels seus 20 anys en l’elit, però des del salt inicial el protagonisme el van reclamar Fischer Eriksson. L’aler suec (23 punts) va dur la batuta anotadora dels canaris, que en el tercer quart van resoldre un matx fins llavors equilibrat gràcies a un altre suec, el jove pivot verd-i-negre Birgander, i l’encert de Sergi Vidal en moments clau.

Un triple del badaloní tot just començar el primer quart (41-40) va fer pensar en un desenllaç igualat, però Fischer va agafar les regnes en l’atac local amb sis punts consecutius (60-48, m. 26). La diferència va anar creixent fins al final i un parcial d’11-0 per obrir l’últim quart va sentenciar la Penya.

Herbalife Gran Canària, 94 - Divina Seguros Joventut, 69

<strong>Gran Canària: </strong>Mekel (7), Rabaseda (7), Seeley (7), Báez (6) i Balvin (6) -cinc inicial-, Oliver (4), Eriksson (23), Pasecniks (6), Paulí (10), McKissic (2) i Fischer (16).<br/><strong>Joventut: </strong>Mavra (3), Vidal (14), Richard (7), Gielo (10) i Jordan (11) -cinc inicial-, Birgander (10), López Arostegui (2), Kulveitis (2), Nogués (2), Gudul (0), Dimitrijevic (2) i Ventura (6).<br/><strong>Parcials: </strong>22-24; 19-13; 32-19; 21-13.