El Barça tira per terra un partit encarrilat davant l'Estudiantes

Errors puerils i 21 pilotes perdudes permeten a l'equip madrileny guanyar després de forçar la pròrroga (83-81)

jcarmengol37448356 gra068  madrid  26 02 2017   el escolta franc s del movistar170226132024

jcarmengol37448356 gra068 madrid 26 02 2017 el escolta franc s del movistar170226132024 / MARISCAL

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL

El Barça Lassa es va emportar ahir una nova derrota decebedora en la seva erràtica trajectòria d’aquest temporada. L’equip d’un desesperat Georgios Bartzokas va sucumbir, aquesta vegada a la Lliga ACB (on ja és cinquè), en un partit ple d’errors que tenia molt ben encarrilat a la pista del Movistar Estudiantes, que es va imposar finalment per 83-81 en una pròrroga a la qual no s’havia d’haver arribat (74-74) si el Barça hagués gestionat mínimament bé l’avantatge de fins a 13 punts de què gaudia quan faltaven només sis minuts per al final del temps regular.

Però aquest Barça és l’equip més irregular i poc fiable que s’ha vist en molts anys. Nerviós i tensionat, és capaç d’accions molt meritòries per, tot seguit, cometre errors puerils que li compliquen absolutament tots els partits. És el que va passar ahir al WiZink Center, la canxa de l’Estudiantes, on l’equip madrileny va aprofitar les facilitats per obtenir la seva quarta victòria seguida.

AVANTATGE DILAPIDAT

Després d’aconseguir el seu màxim avantatge (58-71, m. 34), l’equip blaugrana va cedir un parcial de 16-3 (inclòs un avantatge de quatre punts a falta de 42 segons) i es va endinsar en una pròrroga en què, un cop més, va malgastar un avantatge de cinc punts a falta de dos minuts. Uns passos d’Oleson i una absurda falta en atac de Rice en una contra van simbolitzar el descontrol en què es mou el joc blaugrana, guiat des de la banqueta per un nerviós Bartzokas que també va col·laborar amb una tècnica que els àrbitres li van assenyalar per protestar. La culminació dels despropòsits va arribar en l’última jugada, quan el Barça estava obligat a anotar i el triple se’l va haver de jugar Ante Tomic, autor per una altra part de tots els punts (7) que l’equip blaugrana va anotar en el temps afegit.

DISGUST DE BARTZOKAS

En un partit ple d’errors, amb 21 pilotes perdudes (l’Estudiantes es va sumar a la festa, amb 16), el xoc es va decidir també en el duel entre els dos jugadors més valorats de la Lliga Endesa. Edwin Jackson, exblaugrana, va acabar amb 32 punts i 28 de valoració, mentre que  Tomic ho va fer amb 18 punts, 9 rebots i 31 de valoració. No n’hi va haver prou davant la ineficiència de l’equip, en què només va destacar un Petteri Koponen (15 punts, 6 assistències i 20 de valoració) a qui Bartzokas va tenir massa temps a la banqueta.

Notícies relacionades

«Hem fet tot el possible per perdre el partit», va assegurar sense pèls a la llengua l’enfadadíssim Bartzokas. «Amb 13 punts d’avantatge només necessitàvem protegir la pilota i no perdre-la per no donar oportunitats a l’Estudiantes d’anotar en camp obert. En teníem prou d’agafar tres rebots per assegurar el partit, però tots tres cops van ser d’ells», va afegir el tècnic, que va criticar també la tasca arbitral per assenyalar dues tècniques, a Claver i a ell mateix, en la recta final del partit.

DERROTA DEL MADRID

La sorpresa de la jornada va saltar a la pista del Reial Madrid, que va perdre per primera vegada a casa a la Lliga ACB des del desembre del 2015. El Gran Canària va sorprendre (81-93) l’equip de Llull. Els seus 28 punts no van evitar que el liderat sigui ara de l’Iberostar Tenerife, que va guanyar al seu torn el Fuenlabrada.