L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça millora i talla a Milà la ratxa negra a Europa

L'encert de Tomic i el lideratge de Renfroe impulsen l'equip blaugrana (78-83)

lmendiola37411463 milan  italy   february 23  davide pascolo   14 of ae7 empor170223215449

lmendiola37411463 milan italy february 23 davide pascolo 14 of ae7 empor170223215449 / Giuseppe Cottini

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va tallar la seva ratxa negra a Europa amb un triomf a Milà (78-83). A la pista de l’Armani va tornar a assaborir el triomf com a visitant, cosa que no passava des del 2 de novembre a Tel Aviv. Molt de temps. Des d’aleshores havia encadenat vuit derrotes fora del Palau i havia perdut els quatre últims partits, una caiguda lliure que semblava no tenir fi. Fins ahir al Mediolanum Forum de Milà.

El quadro de Bartzokas va canviar aquesta dinàmica amb una actuació sensacional d’Ante Tomic, autor de 19 punts i 9 rebots, una bona direcció de Renfroe i l’encert de Koponen (16 punts) i Vezenkov (13).

L’equip barcelonista es va emportar un partit que va arribar a perdre per 15 punts en el primer temps (45-30). La millora en la intensitat defensiva i molta més determinació el van portar a tombar el conjunt, cuer de la competició europea, però que arribava al partit després d’aixecar la Copa Itàlia i guanyar els seus tres últims compromisos a casa davant el Galatasaray, l’Olympiacos i el Darussafaka.

El triomf suposarà un reforç important per al Barça, que segueix fora de la zona dels 'play-off', però encara no està descartat completament per accedir a quarts de final.

BON INICI

Enganxada a l’empenta de Tomic, el Barça va oferir d’inici una imatge solvent a Milà. Va ser un equip més decidit i intens que en els últims partits, sobretot a nivell ofensiu. El pivot croat va tancar el primer quart amb grans números (13 punts, 3 rebots en 9 minuts) i això va permetre a l’equip mantenir l’equilibri en el primer quart (22-22). Però amb Tomic no n’hi ha prou. Cap blaugrana el va secundar, es va veure una imatge grisa de Rice i això va deixar la iniciativa al Milà.

Com li passa gairebé sempre a Europa, el Barça a més es va veure superat en la lluita física per l’Armani. També van pesar les nombroses pèrdues blaugranes, cosa que va permetre al quadro que dirigeix Repesa aconseguir cistelles fàcils. I això va portar els homes de Bartzokas al caire de l’abisme (45-30, m. 17), un marge que feia témer el pitjor, del qual el Barça va aconseguir refer-se abans del descans (45-41) contra tot pronòstic.

Notícies relacionades

Aquest canvi de guió va prosseguir en la represa per una millor actitud defensiva, que va deixar l’Armani bloquejat en atac. El Barça va créixer en confiança amb bons minuts de Koponen i Vezenkov  i el lideratge de Renfroe, que va deixar assegut Rice sense que se’l trobés a faltar.

El parcial a favor dels barcelonistes va anar creixent fins a un increïble 10-24 al final del quart. Així, el Barça, que va arribar a veure’s 15 punts per sota va entrar amb 10 d’avantatge en l’últim període (55-65), un marge suficient perquè no li tremolés la mà en el desenllaç i assegurés un triomf que suposarà una injecció de confiança que ha de servir-li per reaccionar a la segona part de la temporada.