L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

La mala ratxa del Barça acaba davant Pascual

Els blaugranes sumen davant el Panathinaikos el seu cinquè triomf amb un gran Tomic (72-57)

lmendiola36493488 gra462 barcelona  espa a   02 12 2016   el base estadouniden161202233621

lmendiola36493488 gra462 barcelona espa a 02 12 2016 el base estadouniden161202233621 / ANDREU DALMAU

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

E l Barça va respirar alleujat ahir a l’Eurolliga amb un triomf que era gairebé  obligat davant el Panathinaikos de Xavi Pascual. En el dia de la tornada al Palau  del tècnic català, una persona que ha marcat la història recent del club, i que va ser homenatjat abans de l’inici, el Barça va ser capaç de tallar una ratxa negativa de tres derrotes i, sobretot, de millorar la imatge de les últimes setmanes amb el seu cinquè triomf en la competició (72-57).       Va ser un pas endavant de l’equip de Bartzokas en molts aspectes. Va millorar la intensitat, la consistència, el desplegament físic i també l’encert, especialment des del triple (10 de 23, el 43 %) i malgrat algunes llacunes puntuals (com les 17 pèrdues de pilota), el Barça va ser més competitiu amb un paper protagonista de Tomic (16 punts i 6 rebots), una bona aportació des de la banqueta de Vezenkov (12 punts, 5 rebots) i accions esperançadores de Renfroe, el base que ha arribat per fer-li relleus a Rice en la direcció.       MÉS ROTACIONS

La tornada a l’activitat de Doellman i, sobretot de Claver, un jugador clau per a Bartzokas, ha elevat el nivell d’intensitat de l’equip blaugrana, que va ser capaç de plantar cara a l’aposta física del Panathinaikos i fins i tot millorar-la amb les rotacions, cosa que era impossible en les últimes jornades, amb l’equip perdent força a mesura que avançaven els minuts. 

    El Barça compta ara amb 10 o 11 jugadors capaços de sumar i això es nota. Davant el quadro grec van ser els jugadors que van sortir de la banqueta com Perperoglou i Vezenkov els que van elevar la solvència del grup, sobretot a nivell ofensiu. També va resultar positiva l’aportació de l’última incorporació: Alex Renfroe, que va acabar jugant 18 minuts i rebaixant la càrrega de Rice, que no va estar especialment inspirat, però va rebaixar notablement la seva càrrega des dels 30 minuts als 24. La primera impressió del nou base blaugrana va ser esperançadora. Va aportar velocitat, ritme i circulació de pilota.

    Tomic, amb 10 dels 13 punts inicials, i Singleton (10 dels 19 primers) van començar marcant el ritme en les dues zones, però la llibertat inicial amb la qual es van moure els dos interiors en els primers minuts, va desaparèixer en el moment que els dos equips van posar més atenció en la defensa. 

    Va ser el tir exterior, els triples de Perperoglou i  també de Vezenkov, el que va desencallar els sistemes del Barça i li va permetre marxar amb avantatge al descans (36-31), amb l’únic llast de les tres faltes personals dels seus dos pivots, Tomic i Dorsey, obligats a un enorme desgast físic per assegurar el rebot.

Notícies relacionades

    D’aquesta intensa lluita per guanyar l’espai en la zona, en la qual els dos tècnics, tant Pascual com Bartzokas van posar molt d’èmfasi, en va sortir beneficiat el Barça a partir del tercer quart, amb la quarta falta de Singleton (m. 27), que va obligar el tècnic del Panathinaikos a protegirlo i portar-lo a la banqueta per evitar la seva eliminació, quan el nord-americà era el jugador més efectiu dels atenesos. La seva sortida de la pista i la nul·la aportació d’un Bourousis desconegut va inclinar encara més la lluita pel rebot a favor dels blaugranes.

PARCIAL LETAL

El Barça va saber aprofitar el seu moment i va trencar el partit en el tercer període amb un parcial de 21-9.  Els triples d’Oleson i algunes transicions ràpides, fruit del seu domini de la zona, li van permetre disparar el seu avantatge fins als 17 punts (57-40). I gràcies a aquest còmode coixí, va saber gestionar amb autoritat l’últim període i assegurar un triomf que l’ajudarà encarar amb més confiança un calendari de por, amb tres sortides consecutives a les pistes de l’Efes Pilsen, CSKA i Baskonia.