L'EUROLLIGA

Xavi Pascual torna a casa

El Barça, rep el Panathinaikos al Palau amb la urgència de guanyar en un emotiu partit pel retorn del tècnic català

lmendiola36481997 barcelona 01 12 2016 deportes llegada de xavi pascual  entre161201212714

lmendiola36481997 barcelona 01 12 2016 deportes llegada de xavi pascual entre161201212714

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Una trajectòria de vuit anys i mig,  carregada d’èxits (19 títols) i de vivències és molt de temps perquè el retorn de Xavi Pascual al Palau no marqui el partit que avui enfrontarà el Barça amb el Panathinaikos a l’Eurolliga (21.00 hores, Esport 3, Movistar +), que els blaugranes afronten amb moltes urgències per la necessitat de recuperar el pas després d’encadenar tres derrotes consecutives (Olympiacos, Madrid, Galatasaray). 

«El retrobament serà emocionant i especial però la motivació és màxima per guanyar. No hi ha hagut res de diferent en la preparació, excepte que és l’escenari de molts èxits i moltes experiències molt maques», va admetre Pascual a l’hotel on s’allotja l’equip grec, enfundat en un xandall i lluint un escut que diu que no se li fa estrany. «Ho visc des de la naturalitat, però em sento molt content del pas que vaig fer, perquè és un club amb més similituds amb el Barça de les que ens pensem, amb l’ADN guanyador».

La seva dona, Noelia, i la seva filla Natalia, seguien atentes la seva intervenció al fons de la sala on va atendre a la premsa. Encara viuen a Barcelona però la idea és que es traslladin amb ell a Atenes quan Pascual s’instal·li en una casa. «Encara no he tingut temps de trobarrne cap. En 40 dies que sóc allà, he fet set viatges», explica.

AMB RENFROE

Pascual torna a Barcelona amb un Panathinaikos que «de mica en mica» va agafant el seu segell personal, en què destaquen el lideratge del base Nick Calathes i del pivot Gioannis Bouroussis, però amb molts jugadors de nivell (Singleton, Gist, Feldeine, Papas) i que sumen una victòria més que els blaugranes.

«És un moment difícil per a nosaltres després de tres derrotes a Europa i la de l’Unicaja», va reconèixer, per la seva part, el tècnic blaugrana Georgios Bartzokas. «Hem de guanyar aquest partit, que a més a més serà especial, per la tornada de Pascual al Palau. És un equip que ell va crear, coneix els jugadors i saben el que poden fer. No serà fàcil», va afegir.

Notícies relacionades

La tornada de Doellman i Claver i el fitxatge del base Alex Renfroe («ens ajudarà, era la millor opció»)  alimenten l’optimisme del tècnic, que assegura que aquestes incorporacions ja han servit per elevar la intensitat en els entrenaments. «Amb tantes baixes, l’objectiu era sobreviure. Però quan els tinguem a tots, segueixo dient que tindrem un equip molt competitiu», va afirmar Bartzokas, que demana paciència. «La situació encara no és dramàtica. El més dramàtic comença al febrer, amb la Copa, els play-off de la Lliga i espero que els de l’Eurolliga».

El Madrid, per la seva part, va caure ahir a la nit a la pista del Fenerbahçe per 78-77, amb un tir lliure de Nunnally, màxim anotador del partit amb 18 punts. Randolph va ser el millor dels madridistes amb 16.