El Barça rep el Madrid en el tercer clàssic de la temporada

L'equip de Bartzokas no pot ensopegar a casa a l'Eurolliga

jcarmengol36188110 gra255  barcelona  06 11 2016   el base estadounidense del f161117164216

jcarmengol36188110 gra255 barcelona 06 11 2016 el base estadounidense del f161117164216 / Alberto Estevez

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Barça Madrid afrontaran aquest divendres el tercer clàssic de bàsquet de la temporada amb les mires posades a col·locar-se en llocs de privilegi a l'Eurolliga. En una setmana prenyada de partits, amb dues cites del torneig continental i un de la Lliga Endesa, els dos equips arriben molt justos i curts de descans al duel d'aquest divendres al Palau Blaugrana (21.00 hores, Esport3 i Movistar +), amb el conjunt blaugrana desitjant oblidar l'ensopegada de dimecres al Pireu davant l'Olympiacos (59-52) Olympiacos i l'equip blanc intentant ampliar el balanç de 5-2 a l'Eurolliga, després d'enderrocar dimecres el Panathinaikos de Xavi Pascual (87-84).

El Barça, que té un 4-3 en el marcador europeu, no pot permetre's una ensopegada a casa, encara que afrontarà el duel amb moltes baixes, com és habitual, per les lesions de llarga durada de Ribas, Lawal i Claver, i les molèsties de Navarro Doellman que els mantenen en una constant muntanya russa d'incertesa. El primer seguirà sense poder reaparèixer aquest divendres. L'equip de Georgios Bartzokas intentarà, malgrat tot, repetir la magnífica posada en escena del dia 6 a la Lliga Endesa, quan va controlar des del principi fins al final els homes de Pablo Laso per acabar imposant-se per 85-75. En l'altre clàssic disputat aquesta temporada, el Barça també es va imposar en les semifinals de la Supercopa d'Espanya (93-99).

AL NIVELL DE HOLMES

La derrota a Grècia ha situat el Barça en una situació incòmoda, ja que està igualat en el quart lloc amb cinc equips més (Baskonia, Olympiacos, Panathinaikos, Emporio Armani i Fenerbahçe). Després de sis partits consecutius guanyats, el grup de Bartzokas no va poder al Pireu sobreposar-se a l'escassetat de recursos amb què compta, malgrat la nota positiva del nou fitxatge per dos mesos, Jonathan Holmes, que va ser el màxim anotador de l'equip i va fregar les dobles figures (13 punts i 9 rebots).

Notícies relacionades

"Excepte Holmes, tots els jugadors van estar per sota del seu nivell habitual. Per aquest divendres necessitem un rendiment molt millor i jugar igual que en el partit de Lliga. Serà un partit difícil que no arriba en la millor situació, però hem de reaccionar com més aviat millor", ha assegurat Bartzokas. 

En l'altre costat, el Madrid va convèncer amb una bona victòria sobre el Panathinaikos gràcies, sobretot, a un excel·lent Sergio Llull, designat el MVP de la setena jornada de l'Eurolliga el dia que complia 29 anys per obra de la seva millor anotació en el torneig continental, amb 30 punts (12 en els últims 10 minuts) i quatre de sis triples.