La Penya segueix sense guanyar a la Lliga

L'equip verd-i-negre suma la seva quarta derrota davant el líder Tenerife, liderat per un gran Doornekamp

penya

penya

2
EL PERIÓDICO / BADALONA

Aaron Doornekamp va deixar a Badalona la seva targeta de presentació a la Lliga Endesa amb una exhibició en el triple que va conduir a la victòria (73-78) a l'Iberostar Tenerife davant un Divina Seguros Joventut que segueix sense saber el que és guanyar després de quatre jornades. L'aler canadenc va donar tot un recital des dels 6,75 amb vuit cistelles de nou intents per sumar un total de 28 punts. La seva actuació i la de Fran Vázquez en l'últim quart van ser claus perquè l'equip de Txus Vidorreta segueixi líder.

La derrota deixa als verd-i-negres en una difícil situació i amb un calendari que no convida a l'optimisme. Els de Diego Ocampo van començar molt bé però van tornar a caure en els mateixos errors que en els dos anteriors partits, guanyant-los la pressió quan van perdre el comandament al marcador.

El primer quart va ser dominat pels de Badalona, que van arribar a disposar d'una màxima avantatge de dotze punts (20-8, m. 9) amb Luka Bogdanovic com a jugador més encertat. El partit es va igualar amb l'aparició a escena de Doornekamp. Els seus sis triples de sis intents en el segon quart van permetre als tenerifencs igualar el xoc (31-30, m.17). Els verd-i-negres van respondre amb els triples de Vidal Abalde per recuperar el comandament del partit (41-33, m.19) però la mala defensa de la línia exterior tenerifenca va fer que els de Txus Vidorreta retallessin la diferència al descans (44-39).

ERRORS AL REBOT

L'Iberostar Tenerife es va posar per primera vegada per davant mitjançant el tercer quart (50-51, m. 25), quan va començar a jugar com un veritable bloc i als locals, amb el triple com a única amenaça, va començar a poder-los la pressió. Davant la reacció tenerifenca, el Divina Joventut va oposar l'encert de Sergi Vidal i Luka Bogdanovic en el triple (56-51, m.26), però l'aparició definitivament de Fran Vázquez al partit va començar a desequilibrar-lo.

Un parcial de 1-13 per als visitants va posar la trobada molt costa amunt per als catalans (57-64, m.32). L'escassa aportació de Garrett Stutz i el cansament d'Albert Miralles van permetre a Fran Vázquez dominar els taulers. A això es van unir els punts de Devin White, i Doornekamp va donar un avantatge a l'Iberostar Tenerife d'11 punts (62-73, m. 38).

El Divina Joventut va tenir una última opció quan es va posar quatre punts a sota a 1.15 del final (69-73), després d'un triple de Tomasz Gielo, però els seus errors en el rebot defensiu el va deixar sense opcions.

Divina Joventut, 73 - Iberostar Tenerife, 78

Iberostar Tenerife (11+28+20+19): San Miguel (11), Grigonis (9), Beirán (1), Abromaitis (3), Vázquez (12) -equip inicial-, Bogris (6), White (6), Doornekamp (28), Bassas (-) i Hanley (2).