El Barça paga el cansament amb una derrota a Bilbao

L'irregular equip blaugrana sucumbeix a Miribilla (92-79) 36 hores després de jugar a Kazan

jcarmengol35929266 gra092  bilbao  16 10 2016   el base estadounidense del fc b161016134834

jcarmengol35929266 gra092 bilbao 16 10 2016 el base estadounidense del fc b161016134834 / LUIS TEJIDO

2
JOAN CARLES ARMENGOL

La nova Eurolliga i un absurd calendari s'ha cobrat factura amb la primera derrota del Barça a la Lliga Endesa. Només 36 hores després de debutar amb victòria a Kazan en la competició continental amb una extraordinària reacció final, l'equip blaugrana ha afrontat a Bilbao el seu tercer xoc de Lliga amb el lògic cansament, que ha facilitat la victòria local per 92-79 en un partit totalment boig marcat pels bones reaccions dels dos equips.

El Barça semblava estar encara a Rússia, i no al pavelló bilbaí de Miribilla, quan ha començat el partit amb un ignominiós parcial de 14-0. L'equip no ha marcat fins al cap de cinc minuts, amb dos tirs lliures de Doellman, i després les coses no han anat millor, amb un altre parcial de 13-4 per a l'invicte Dominion Bilbao, que arribava al partit més centrat i descansat, sense haver jugat entre setmana.

Tot i això, el Barça ha protagonitzat una altra remuntada similar a la de Kazan i del 27-4 del minut 7 ha passat al 27-26 de minut 15 gràcies a un estratosfèric parcial de 0-22. L'equip basc ha estat vuit minuts sense anotar, però després ha sigut capaç de parar l'hemorràgia i se n'ha anat al descans guanyant de quatre (38-34), sense deixar que el Barça s'avancés al marcador en cap moment.

REACCIÓ AVORTADA

En contrast amb el remolí i el descontrol de la primera part, la segona ha sigut més predictible. El Barça, sense Navarro (tocat al primer quart, afegit doncs a les baixes de Ribas, Koponen i Lawal), ha intentat materialitzar la remuntada, però s'ha trobat davant el sòlid equip de Carles Duran, que ha comptat amb la destacada aportació de veterà Àlex Mumbrú (25 punts, 15 d'ells en triples, i 26 de valoració) i de Scott Bamforth (25 punts, amb 4 triples sense error, i 27 de valoració).

El Barça, davant un equip també irregular, no ha trobat forces, no obstant, per tornar a acostar-se amb perill en el lluminós i dues pilotes perdudes al límit del tercer quart (acabat en 68-60) i una inoportuna tècnica a Víctor Claver quan intentava recuperar en el quart període (s'havia posat a 6 punts) han truncat les seves opcions.

El nou Barça de Georgios Bartzokas ha demostrat que li queda molt camí per recórrer per ser un equip sòlid. Aquest diumenge s'ha tornat a consolidar en l'aportació del recuperat base Tyrese Rice, amb 29 punts, 6 assistències i un 33 de valoració, però que s'ha entestat a tirar de tres, com la resta del conjunt, tot i el pobre percentatge (30%, amb 8 de 26). Doellman (15) ha sigut l'únic que ha passat també de la desena de punts, i Oleson ha col·laborat amb 9 i una bona tasca de direcció en els escassos descansos de Rice, que ha jugat 35 minuts.