LLIGA ENDESA

Bourousis evita la sentència del Barça

El Laboral Kutxa allarga la semifinal amb una actuació excelsa del pivot grec, que força la pròrroga amb una cistella increïble a nou dècimes del final (89-83)

jcarmengol34198928 gra445  vitoria  08 06 2016   el p vot jamaicano s160608234318

jcarmengol34198928 gra445 vitoria 08 06 2016 el p vot jamaicano s160608234318 / David Aguilar

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

A falta de nou dècimes per acabar un pols espectacular, i amb el marcador 74-76, el Barça ja es veia amb el bitllet a les mans per a la final de la Lliga Endesa després d’haver completat 40 minuts de molta solvència. Semblava el premi a una actuació estel·lar de Tomas Satoransky, cada dia més brillant com a líder blaugrana. Però Bourousis li va arrabassar la glòria al base txec amb una actuació excelsa amb la qual va prolongar la semifinal per al Laboral Kutxa després d’un partit que va necessitar de temps extra. 

Va ser el pivot grec qui va fer possible, primer, el miracle de la pròrroga i qui va mantenir encesa l’esperança al Buesa Arena des del principi fins al final. En aquelles 9 dècimes restants, Bourousis va rebre una passada de cistella a cistella i recolzant-se sobre un peu, mentre queia, va superar l’oposició de Tomic per anotar. A ell s’ha d’atribuir també el mèrit d’evitar la sentència del Barça amb un dels millors partits de la seva carrera: 32 punts, 10 rebots, 4 assistències, 2 taps i 39 de valoració. Demà hi haurà un quart duel, igual que en la semifinal que enfronta València i Madrid. 

El Laboral Kutxa va fer un pas endavant, sobretot en l’aspecte físic respecte, als partits del Palau i ho va fer enganxat a la fe de Bourousis, l’MVP de la temporada, que no es va rendir mai i va encomanar caràcter i confiança als seus companys amb les seves cistelles impossibles i el seu dia gairebé infal·lible, amb 6 de 9 en triples. James i Adams, els dos bases del quadro basc, els altres dos referents amb què compta Perasovic a la plantilla, van acabar secundant el líder en un pols que portarà la semifinal al quart partit, encara amb avantatge per als barcelonistes per 2-1. 

L’actuació del Barça va ser també encomiable, encara que es deixés escapar de les mans un triomf que semblava que li pertanyia. No va retrocedir ni un pas en un partit disputat amb el cor desbocat per part dels dos costats i va acceptar la batalla física que li va plantejar el rival. 

BONA DIRECCIÓ DE RIBAS

Una vegada més el treball coral va sostenir les opcions de l’equip blaugrana, de nou amb un paper destacat per a Pau Ribas, que va tornar a exercir de base durant molts minuts, donant així a l’equip el punt de pausa que necessitava en un pols de tantes revolucions, i complementant a la perfecció un Satoransky molt sòlid, que està oferint la seva millor versió en aquestes últimes setmanes. 

L’equip de Pascual va acceptar el repte que li va plantejar el grup de Perasovic en tots els terrenys, va corregir els seus problemes inicials en el rebot, i a través de l’empenta d’Abrines i de Satoransky i del treball sacrificat de Tomic i Doellman va donar rèplica en cada acció als vitorians per anar-se’n al descans amb avantatge (32-37). 

Al canvi viscut pel Barça en els 'play-off' ha ajudat l’evolució de dos jugadors com són Samuels i Vezenkov, que van tenir un paper testimonial durant el curs, i que han fet un pas endavant en les eliminatòries pel títol per sumar. 

AVANTATGE ESPERANÇADOR

Notícies relacionades

El pivot jamaicà, en concret, va aparèixer de forma providencial en el tercer quart, quan la convicció del Baskonia era més gran (39-42, m. 23) i amb la seva força desfermada dins de la zona, va aconseguir que l’equip de Pascual arribés als últims minuts amb un avantatge esperançador (52-60, m. 36).

En aquells instants va ser quan va aparèixer la millor versió dels homes de Perasovic. Adams, Bourousis i Bertans, amb els seus triples, es van encarregar d’obrir una porta a l’esperança i el pivot grec va ser el responsable d’entregar-li al Laboral Kutxa una nova oportunitat. 

Laboral Kutxa, 89 - FC Barcelona, 83

FC Barcelona: Satoransky (19), Navarro (8), Abrines (14), Doellman (6), Tomic (13) -cinc inicial- Ribas (8), Lawal (-), Vezenkov (-), Samuels (13), Oleson (2), Arroyo (-), Perperoglou (-).  8 de 28 triples (Abrines, 2) 45 rebots, 12 of. (Doellman, 10). 16 assistències (Satoransky, 5).Parcials: 15-21; 17-16; 13-17; 31-22; 13-7Àrbitres: P. Pérez, Conde, Calatrava