Cardenal defensa Gasol davant les insinuacions de dopatge de 'Le Monde'

"Una informació d'aquesta naturalesa és absolutament detestable", afirma el president del CSD

2
Es llegeix en minuts

Miguel Cardenal, president del Consell Superior d’Esports (CSD), va sortir ahir en defensa de Pau Gasol, líder de la selecció espanyola de bàsquet que acaba de proclamar-se flamant campiona d’Europa a França. La raó són les insinuacions de dopatge aparegudes en un article publicat diumenge, just quan Espanya derrotava contundentment Lituània a Lilla (França), en un blog del diari francès 'Le Monde', el mateix diari que va acusar el Barça i el Reial Madrid de dopar-se i que va perdre als tribunals. Cardenal ha qualificat de «detestable» la informació publicada pel rotatiu francès, al qual ha acusat de «tacar la reputació» de l’ala pivot dels Chicago Bulls

A l’article 'Els secrets de joventut de Pau Gasol', el diari francès recordava la col·laboració entre el jugador català i el doctor Nicolás Terrados, antic metge de l’equip ciclista ONCE. Terrados va ser processat pel 'cas Festina', que va esclatar al Tour-98, després que a la seva habitació es trobés una capsa de medicaments. Terrados va ser declarat innocent després que experts en medicina sostinguessin que els productes s’emmarcaven en el seguiment habitual que es fa a un equip.

EL TWITTER DE GASOL

«Estic absolutament segur de l’honestedat de Pau Gasol; i crec que tothom té dret a la fama i a l’honor, i que llançar una especulació d’aquesta naturalesa no té el més mínim sentit», va assegurar Cardenal, per afegir: «Una informació com aquesta és una cosa detestable. Si algú té alguna cosa, que mostri totes i cadascuna de les proves. No es pot tacar així la reputació d’una persona».

José Luis Saéz, president de la Federació Espanyola de Bàsquet, va recordar que no és la primera vegada que mitjans francesos miren de tacar la reputació de l’esport espanyol «que, en el cas del bàsquet, que és el que millor conec, ha sigut absolutament neta; i, en el cas d’una estrella com Pau Gasol, no admet cap tipus de dubtes».

Mentre Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), compartia les paraules de Cardenal i Sáez, el mateix Pau Gasol sortia al pas de les acusacions amb una imatge penjada al seu compte de Twitter on apareixia en companyia del seu preparador físic personal. «¡Un gran estiu i campionat amb el gran Joaquín Juan! Molt agraït pel seu treball i la seva dedicació. L’ús de la R200 3f ens ha anat molt bé», deia el text que acompanyava una foto en la qual, damunt de la taula, apareix la curiosa maquineta R200 3f, se suposa que el secret del seu fantàstic estat físic.

GRAN REFERENT

Notícies relacionades

«És un esportista excepcional --afegia Blanco--, i acumula uns mèrits esportius que tothom coneix, reconeix i aplaudeix», i va destacar que «el seu valor com a persona està al mateix nivell que l’esportiu. És un dels millors jugadors de tota la història i el seu valor com a persona està al mateix nivell que l’esportiu. És un dels grans referents del món de l’esport i de tota la societat espanyola», va declarar el president del Comitè Olímpic Espanyol en al·lusió a Gasol, que d’aquí un mes rebrà el Premi Princesa d’Astúries dels Esports juntament amb el seu germà Marc.

«Gasol i tots els seus companys de selecció acaben d’escriure una de les pàgines de més transcendència de l’esport espanyol» al derrotar Lituània en la final de l’últim Europeu i sumar el tercer títol per a Espanya, va afirmar Blanco per finalitzar.