BARCELONEJANT

Els tres amors d’Anna Gener

La setmana social de BCN ha tingut dos protagonistes : la presentació del llibre de l’economista, ‘Sobre la belleza’, i la nova barra d’hamburgueses gurmet de Rafa Zafra a Amar.

Els tres amors d’Anna Gener
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Rafa Zafra és un cuiner sevillà, molt del Betis, que fa molts anys que viu a Catalunya. Un dels millors xefs del panorama nacional gràcies al seu pas per El Bulli amb Ferran Adrià i Albert Adrià. Sense anar més lluny, el seu primer restaurant a la ciutat, l’Amar, és ara un dels grans de Barcelona. Rafa és, a més de tot això, un home empàtic i simpàtic que es fa estimar.

Anna Gener no té res a veure amb Rafa, però també és una dona molt estimada i una de les executives més reconegudes del país. Intel·ligent, compromesa i inquieta –com també Zafra– tots dos han sigut dos dels protagonistes d’aquesta setmana.

Ell ho va ser dimecres en la presentació d’una nova barra del restaurant Amar; ella, amb la presentació del seu llibre d’apunts sobre art, arquitectura i ciutats, titulat Sobre la belleza. Va ser a l’auditori de la torre Glòries –la que molts encara coneixen com a torre Agbar– i davant l’atenta mirada, entre molts altres, del seu marit i CEO de Vivara, Juan Carlos Álvarez; l’arquitecte i dissenyador que sempre va amb barret, Juli Capella; els periodistes Rafa Jorba i Joan Tapia; l’editor Daniel Fernández; el director de Comunicació de Barcelona Serveis Municipals, Albert Ortas; l’ex directora corporativa del FC Barcelona i ara directora corporativa de Renta Corporación, Maribel Meléndez; la directora d’Estratègies de LLYC, Àngels Chacón, i el vicepresident d’Amics de la Rambla, Pau Bosch.

Carles Sans, Rafa Zafra, Maribel Verdú, Ana Fernández i Maria Antonia Rodríguez al restaurant Amar. /

.

Doncs sí, davant de tots ells i davant la sorpresa de molts, Anna Gener va confessar que té tres amors. Els dos primers eren predictibles i, és clar, són el seu marit i el seu fill, però la gran sorpresa va arribar amb l’últim: la torre Glòries és el seu tercer gran amor. I ho és perquè aquest edifici li va canviar la vida en dues ocasions. La primera vegada va ser un amor a primera vista l’any 2003. Una visita en la seva condició d’auditora a KPMG –on treballava llavors– la va marcar tant que va decidir canviar de rumb professional. Pocs dies després ja treballava en la consultora immobiliària Savills España, on ara exerceix com a CEO a Barcelona. La segona va ser en la inauguració de la torre dos anys després. El motiu és obvi: allà va conèixer el seu marit i pare del seu fill.

El llibre, presentat en aquesta torre, és més un assaig que una autobiografia, però explica detalls importants de la seva vida i reflexiona també sobre si algú pot estar enamorat d’una ciutat. Els avanço que ella mateixa va confessar que sí amb un magnífic discurs al voltant de tres punts del llibre que, a més, són la seva passió: l’art, l’arquitectura i les ciutats. Per cert, cada dia de l’any Anna penja una obra d’art a X. Cada dia, passi el que passi.

El restaurant Amar de l’hotel El Palace va organitzar aquesta setmana una festa per donar a conèixer una nova oferta molt necessària a Barcelona. A partir d’ara, es podran degustar unes fantàstiques hamburgueses abans i després d’assistir a un espectacle en una nova barra denominada La Burgesia. El xef Rafa Zafra, que dirigeix l’Amar, va donar compte d’això. Feia temps que els allà presents no disfrutaven tant menjant uns entrepans que no sempre estan ben vistos. Però aquestes hamburgueses pesen 100 grams i són de carn de wagyu.

Degustació d’altura

Notícies relacionades

Les van degustar, entre d’altres, l’actriu Maribel Verdú, que fa unes setmanes que roda per Catalunya Separados al nacer, que estima Barcelona i es va sorprendre molt que aquí la nit s’allargui tan poc. Hi havia també Manolo Carreras, fundador de la guia gastronòmica Macarfi, i l’il·lustre xef i amic de Zafra, Albert Adrià. Tampoc s’hovan perdre Joan Gràcia i Carles Sans, de Tricicle, i les seves dones, Ana Fernández i María Antonia Rodríguez.

Des d’Eivissa van arribar el periodista Juan Suárez i el bullinià i cap de sala del restaurant de més èxit a l’illa, Pol Perelló. Per cert, el Jondal, que porta el segell gastronòmic de Zafra, ara també triomfa a Mònaco i Àustria. Doncs això, que si els grans professionals, a sobre, es fan estimar, la fórmula és imbatible. Sort a tot dos.