Estrena saborosa a l’Eixample
Així serà el Circolo Popolare, el nou gran restaurant de Big Mamma a punt d’obrir al passeig de Gràcia de Barcelona
El local que durant anys va ocupar el Citrus renéixerà al desembre i espera uns mil comensals diaris amb la seva oferta de ‘trattoria’ clàssica
El grup Big Mamma desembarcarà aquest abril a Barcelona amb el Gloria, disposat a trencar la mala sort del restaurant que va ser dels Messi
El restaurant Citrus s’acomiada després de 30 anys al passeig de Gràcia de Barcelona i ja té relleu
Serà una de les novetats gastronòmiques més sonades de la tardor a Barcelona, no només perquè ocupa una cantonada privilegiada del passeig de Gràcia amb Consell de Cent, sinó també perquè l’abandera l’efervescent grup Big Mamma, que la primavera passada va desembarcar a la ciutat amb el Gloria Osteria, una altra de les seves marques de restauració. En aquest cas, l’empresa ha optat per desenvolupar un nou Circolo Popolare –en té d’altres a Londres, Manchester, París i Madrid, cap d’igual–, amb esperit de ‘trattoria’ clàssica, preus molt assequibles i un interiorisme atractiu. El caracteritzaran estèticament grans lleixes amb unes 10.000 ampolles de licors alineades recorrent tant les seves zones de barra com quatre dels deu grans finestrals (40 metres) encarats al passeig, ensenyen a EL PERIÓDICO quan falta poc més d’un mes de la seva obertura, a principis de desembre.
Imatge del Circolo Popolare de Londres, amb elements estètics que es repetiran al de Barcelona. /
El local, de 900 metres quadrats, dels quals 140 es destinen a cuines, va allotjar durant 30 anys el restaurant Citrus d’AN Grup. Ara està sumit en una recta final de reformes, amb l’estructura llesta per desplegar el mobiliari i els detalls de la nova etapa. Aquests dies s’amunteguen les capses de licors i destil·lats (seleccionats amb intenció multicolor) que desplegaran a les seves lleixes il·luminades, així com les acolorides taules d’aire sicilià que recreen llimones i raïms, i grans testos que ompliran de vegetació l’ambient.
L’establiment té accés des del passeig, però la part oberta al públic es concentra a la primera planta (també amb ascensor) i està pensada per «impactar» a primera vista, ja que s’obre en dues grans sales menjador contigües, una a cada costat de l’escala. Un ‘look’ molt mediterrani amb terres de terracota i amplis bancs de guix en to crema combinats amb cadires que proporcionaran un aforament de 250 persones. Un dels tres xefs executius de Big Mamma, Daniele Tasso, torna a liderar l’enlairament del nou projecte barceloní, amb la previsió d’allotjar cada dia un miler de clients, detalla.
Una de les pizzes estrella del Circolo Popolare. /
El repte sembla viable tenint en compte la força internacional del grup i el precedent del Gloria, a Enric Granados, que suma uns 3.000 comensals setmanals, després de diversos mesos en marxa. Malgrat la seva essència italiana, l’origen de l’empresa de restauració se situa a França, on els emprenedors Tigrane Seydoux i Victor Lugger van voler crear un espai gastronòmic amb caràcter per gaudir l’autèntica cuina del país veí. Durant un any van recórrer Itàlia plat per plat per importar els seus sabors, sobretot a París. En l’actualitat, Big Mamma suma més de 2.500 empleats a set països, i el seu debut a Espanya es va produir fa gairebé sis anys a Madrid, on tenen ja tres locals. Barcelona, que lloen per la seva «energia» i potència gastronòmica, era el seu blanc següent. Sempre buscant «ubicacions icòniques».
Per a tots els públics
El nou projecte és una mica més rústic pel que fa a disseny, amb una proposta culinària «més senzilla, estil ‘trattoria’ tradicional», i mim en el producte de «qualitat i temporada». El receptari recordarà «els diumenges italians en família», amb entrants i fregits clàssics, remarca, i uns 170 productes importats del seu bressol. Una de les sorpreses és que introduirà la ‘pizza al metro’ –fins a 80 centímetres–, com és habitual a Itàlia, de manera que és idònia per compartir. Algunes grans taules conviden a això, en un «ambient festiu». Aquesta proposta justifica la instal·lació d’un forn gegant que combina gas i llenya i permet mesures XXL.
Notícies relacionadesLa pizza serà un puntal de la casa, però també la pasta fresca, per la qual cosa a l’establiment s’ha emplaçat un obrador a la zona de preparacions que s’ubica a la planta baixa. Estimen que l’import mitjà per àpat serà de 20 a 25 euros per persona. I recorden que, tot i que els plats estrella són globals (com la pizza de pernil i formatge o la carbonara), la carta és diferent a cada ciutat.
Tasso, des d’un dels 10 finestrals del Circolo Popolare, amb obertura prevista per al desembre i situat al número 44 del passeig de Gràcia. Fotografia de Jordi Cotrina /
Al capdavant de la cuina hi haurà Eduardo Bernini, que ve d’un dels locals del grup a Alemanya, junt amb un equip d’un centenar de treballadors, la meitat a la cuina. Tasso assenyala que la plantilla és majoritàriament italiana, en part procedent del Gloria, o nouvinguts del país de la bota. Mantenen la màxima d’arrencar amb personal d’aquesta nacionalitat, per donar-li autenticitat, tot i que progressivament incorporaran treballadors autòctons, fins a arribar a aproximadament un 30% del total. No donen dades de la nova inversió, però sí que faran parlar molt d’aquí poques setmanes.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sistema sanitari Catalunya congela l'ampliació dels cribratges de càncer per falta de pressupostos i professionals
- PATRIMONI La Sagrada Família ja és l’església més alta del món
- Intriga amb rerefons social i polític
- El futur de l’educació El reforç de l’oralitat des d’infantil millora la lectoescriptura i l’èxit escolar
- La gestió de la dana L’exconsellera Pradas, sobre la tarda del 29-O: "No sabia on era Mazón"
- La periodista que va dinar amb Mazón el dia de la DANA, ingressada a l’hospital després de patir una crisi
- Exclusiva Vilaplana va ensenyar un vídeo d’Utiel inundat a Mazón a El Ventorro a les 17.40 hores el 29-O
- Veu en expansió Júlia Colom: «Fora d’Espanya no hi ha problema per fer una música ultralocal i aquí això encara s’ha de veure»
- Castells Els Castellers de Vilafranca signen la millor diada de la història dels castells en un Tots Sants descomunal
- Eleccions a la Gran Poma Zohran Mamdani, favorit a alcalde de Nova York: cinc claus del seu ascens meteòric i el desafiament per a Trump i l’aparell demòcrata
