18 nous autobusos endollables per a la xarxa metropolitana

18 nous autobusos endollables per a la xarxa metropolitana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet va acollir ahir la presentació dels 18 nous autobusos elèctrics de la xarxa metropolitana que ja circulen a l’àrea del Barcelonès Nord, a les ciutats de Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Sant Adrià, Barcelona, Tiana i Montgat.

Notícies relacionades

En paraules de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón (PSC), la ciutat s’ha implicat i corresponsabilitzat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030. "I continuem aplicant mesures per revertir els efectes del canvi climàtic, per afavorir una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient i amb la salut de la ciutadania", va apuntar la regidora.

Els busos presentats compten amb finançament dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la UE amb els fons Next Generation. En els pròxims mesos, l’AMB ha anunciat que se sumaran més vehicles nous a la flota del bus metropolità, fins a arribar a 100 aquest 2024. D’aquests, 39 seran totalment elèctrics, per la qual cosa, si s’afegeixen als busos elèctrics que ja estaven en circulació, la flota de zero emissions del bus metropolità de l’AMB serà de 84 autobusos. "El Barcelonès Nord és una àrea amb serveis històrics de bus metropolità, i així ho demostra el 14% d’increment de la demanda durant el primer quadrimestre d’aquest any, un increment prou notable respecte al 2023. Per aquesta raó és tan important posar en circulació aquests nous busos elèctrics, que ens ajudaran a aconseguir una flota més sostenible", va explicar el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Carlos Cordón (PSC).