Un projecte immobiliari amb 200 pisos arrodoneix les Glòries

La immobiliària Conren Tramway, responsable d’altres operacions clau a Barcelona, ha adquirit tres dels sis solars residencials que incorporarà al costat muntanya de la plaça.

Recreación virtual de los bloques de pisos de Conren Tramway en Glòries

Recreación virtual de los bloques de pisos de Conren Tramway en Glòries / Conren Tramway

3
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

L’última peça de la transformació de Glòries, la façana nord de Consell de Cent, comptarà amb el múscul financer d’una de les promotores més grans de Catalunya. Conren Tramway, responsable d’altres operacions clau a Barcelona, com la transformació de l’antiga fàbrica Mercedes del Bon Pastor i de les Tres Xemeneies del Paral·lel, ha aconseguit tres dels sis solars residencials que incorporarà la plaça. Promourà 200 vivendes al costat del parc nou, que suposen una inversió rècord de 150 milions d’euros.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, es tracta de dos edificis al carrer Castillejos i un tercer triangular –el terreny més cobejat per ubicació i mida– a la cantonada de Diagonal amb Cartagena. Tots els pisos seran de venda: la majoria de mercat lliure, tot i que un dels blocs de Castillejos contindrà també vivendes de protecció oficial a preu taxat. Als baixos hi haurà locals per a botigues i restauració.

El 25% del total

Aquestes 200 vivendes de la firma fundada i dirigida pels germans Jaime i Paco Hugas suposen prop del 25% de totes les que hi ha previstes a l’entorn immediat de la plaça de les Glòries. A més a més d’incorporar al seu porfolio una nova operació publicoprivada juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la inversió a Glòries connecta amb les seves sis promocions d’oficines prèmium al pròxim 22@.

El primer dels tres edificis serà el de la Diagonal, amb 14.000 m2 a quatre vents i d’alt standing, que començaria obres a finals del 2024. La finalització dels tres se situaria entre el 2026 i el 2027, assegura l’empresa a aquest diari. Els acabats tindran diferents qualitats, per diversificar el perfil de comprador, però en tots els casos el projecte constructiu preveu obtenir la certificació de sostenibilitat BREEAM i oferir als residents almenys el 35% menys de consum d’aigua i el 50% menys d’energia que en una edificació convencional.

Els solars adquirits per Conren Tramway són fruit de la complexa reparcel·lació efectuada al llarg dels últims anys i prevista des del 2007. Les 79 finques antigues de la zona –de desenes de petits propietaris– i els terrenys municipals al seu voltant donen pas a sis grans blocs de pisos públics i privats –un de reservat a reallotjats–, quatre equipaments, nous trams de carrers i molta zona verda. Sortiran al mercat més de 500 vivendes i els edificis tindran altures que van des de planta baixa més 7 pisos fins a planta baixa més 11.

D’entrada el projecte preveia 15 plantes, però l’oposició veïnal va portar el consistori a rebaixar l’altura amb un malabar urbanístic: 3.431 m2 de l’edificabilitat permesa han quedat al calaix, pendents de recol·locar en una altra peça del gran puzle de les Glòries, probablement la parcel·la Sòcol/Ona de Gran Via amb Badajoz.

Notícies relacionades

Les tres illes reparcel·lades sumaven 42.000 m2 i contenien 50 pisos habitats i 21 locals llogats. La reconversió s’ha conclòs aquesta primavera amb el pagament de les indemnitzacions més elevades de la història de l’urbanisme barceloní. Com va explicar aquest diari fa un any, ascendeixen a 21 milions d’euros, més de dos terços dels 27 milions que es va estimar que costaria tota la metamorfosi de la façana nord de Glòries. Les primeres demolicions estaven previstes per a aquest estiu.

Els alts imports pactats han facilitat que fins a 51 titulars s’avinguessin a vendre. De mitjana han rebut 425.400 euros cadascun. La compensació més alta són 4,5 milions i la més baixa, 57.000 euros. Conren Tramway, a través de la seva filial Camp del Sidral SL, va adquirir progressivament finques fins a reunir la major part de la superfície destinada a vivenda de mercat lliure. En conseqüència, assumirà també bona part dels costos d’urbanització de l’entorn.