Dues festasses i una demanda

A la inauguració d’un destacat ‘beach club’ s’hi va sumar aquesta setmana el sopar dels premis de l’Acadèmia de Gastronomia. Entre tants esdeveniments, un activista social llança una petició.

Dues festasses i una demanda

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Barcelona ha posat la directa. Impossible citar tot el que s’esdevé. Em centraré en dos dels grans esdeveniments d’aquesta setmana i en una petició. Dimecres es va inaugurar un dels beach club més grans d’Europa. Situat al Club Natació Barcelona, els germans Bordas, Javier i Ramón van reunir més de 500 persones en un espai espectacular. Hi va anar una combinació de gent de bona família, guapa, veterans, joves, empresaris i emprenedors. Javier Bordas semblava el nuvi de la festa, mentre Ramón exercia més de controller.

Hi van assistir veterans com l’advocat Josep Maria Antràs, pare del president del CNB Bernat Antràs, i persona que està liderant una espectacular transformació del club. N’hi havia altres de menys veterans, però habituals en aquests actes com Enrique Lacalle, Juan Rosell i Rafa Soldevila. No van faltar els col·legues de la junta directiva del Barça de l’època de Javier, com Sandro Rosell i Marc Ingla. Hi va treure el cap Víctor Font, però a qui més es veia era l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que hi va assistir al costat de la seva dona i la tenienta d’alcaldia, Rosa del Amo. Hi van assistir pocs polítics, cosa que la gent agraeix, però hi havia una d’aquestes dones estimades, tot i que ara tingui un càrrec públic. Em refereixo a Maria Eugènia Gay.

Lideraven la part més jove Tomàs Güell i Xavier García Tort. A ells els vam veure junt amb la guapa pilot de carreres i reportera de televisió Christine GZ i Natalia Beciu una de les relacions públiques i empresàries més reconegudes de la nit barcelonina. Ella és cofundadora de clubs com la Traviesa. No hi ha futbolista que no conegui la Tita Nati... A prop d’ells Marc Montaner i Àlex Recort un altre jove que exerceix de model i empresari, que va acaparar portades a les revistes del cor l’estiu passat. Doncs això, que una varietat de gent important. Controlant l’assumpte vam veure a Toni Ruiz de Xerpa Studio i a Víctor Navarro, aquest jove periodista que no se’n perd ni una. Va ploure a bots i barrals, però ni això va evitar la festa.

L’Acadèmia de Vilarrubí

Al periodista Jordi Basté uns el veiem com un col·lega de tota la vida i altres com un guru. Dic això perquè a l’excel·lent aperitiu previ al sopar dels premis de l’Acadèmia de Gastronomia, servit per Nandu Jubany, hi ha qui es va acostar a Basté preguntant-li pel nou president de Catalunya, pel futur de Laporta o pel canvi del temps... Doncs això, que té molt mèrit que assisteixi a aquest tipus d’esdeveniments tenint en compte, a més, que cada dia es desperta a dos quarts de cinc de la matinada...

Els premis de la gastronomia són un èxit des que Carles Vilarrubí presideix l’Acadèmia. Per cert, recuperin el seu discurs. Dijous hi van assistir 680 persones. Des del president Pere Aragonès i la seva dona, Janina Juli, a l’acabat de premiar xef Oriol Castro del restaurant Disfrutar. "Va ser una nit màgica", repetia Castro, entre felicitació i felicitació. Hi eren Sol Daurella, Cristina Cabañas, Sonia Mulero, Enrique Tomás, Sandro Rosell, Jaume Guardiola, Pepe Sust, Jorge Villavecchia i Ramon Agenjo que serà el pròxim president de Barcelona Global.

Notícies relacionades

Del món de la gastronomia és impossible indicar tots els assistents. Des de Joan Roca, Romain Fornell, el mateix Nandu Jubany i Carles Gaig. Aquest era dels xefs més feliços de la nit. En tenia motius. La seva dona Fina Navarro, va rebre el premi a la millor cap de sala del 2024. Un guardó més que merescut per a una excel·lent professional i fantàstica persona. No em puc oblidar de l’admirat col·lega de penya gastronòmica Eduardo Mendoza. El nostre escriptor de referència sembla viure una segona joventut i no es perd cap festa. Fa bé.

Entre tanta festa, per sort també hi ha qui es desviu per als altres. Hi ha un tipus a Barcelona que ningú li pot dir que no a res. Aquest és Enric Canet. Un activista social, llicenciat en Biologia, màster en Polítiques i l’escolapi més estimat del Raval. Ho és per com és i perquè mai demana per a ell. Quan ho fa, és per ajudar els més necessitats. En aquesta ocasió, la seva demanda és perquè el Casal dels Infants necessita voluntaris perquè aquest estiu formin part de l’equip educatiu. L’única condició és ser major d’edat. Aquest és el telèfon del Casal dels Infants: 682 20 09 11. Truquin. Enric els ho agrairà.