El taxi convoca una aturada per al 18 de juny amb ocupació de la Gran Via

Protesta de taxistas en Barcelona

Protesta de taxistas en Barcelona / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja no és cosa d’una sola associació, com va passar amb la protesta del 28 de maig. Ara s’hi sumen els principals representants del gremi a Barcelona i l’àrea metropolitana, és a dir, a més d’Élite Taxi, també el Sindicat del Taxi de Catalunya, Taxi Companys, Anget i PakTaxi. Tots recolzen una aturada de 12 hores dimarts que ve, 18 de juny, entre les 6.00 i les 18.00. Dues hores després de començar la vaga, volen ocupar la Gran Via i el passeig de Gràcia.

¿Què reclamen? Entre altres coses, que el preu de les assegurances no sigui tan sagnant, unes tarifes "dignes" de cara al 2025 i que no es liberalitzi el sector sense el seu consentiment. Però hi ha moltes més coses, fins al punt que la convocatòria s’acompanya d’un poc subtil "¡Estem farts de tot!". Es dona el cas que l’endemà està previst al passeig de Gràcia un espectacle de la Fórmula 1. Però si al taxi li agafa per acampar com en altres ocasions...

Notícies relacionades

Les mobilitzacions del taxi, i en deuen ser mig centenar en els últims 10 anys, solen tenir un motiu central. El més habitual era la presència de cotxes VTC a Barcelona, però també han protestat per la inseguretat al volant o les empreses d’intermediació com Free Now. En aquesta ocasió són 11 les demandes, repartides entre el Ministeri de Transports, l’ajuntament, la Generalitat i l’Institut Metropolità del Taxi. No se li ha d’escapar a ningú que aquesta convocatòria coincideix amb la redacció de la nova llei de transport de persones en vehicles de fins a nou places, que ha de posar ordre al taxi, les VTC (les de plataformes com Uber o Cabify i les clàssiques) i les esmentades empreses d’intermediació.

Els taxistes celebraran durant el matí del 18J una assemblea a la plaça de Catalunya per decidir els pròxims passos que cal seguir. Una vegada acabada s’adreçaran a Sant Jaume amb intenció que els rebi l’alcalde Collboni i membres del Govern en funcions.