PER 25 ANYS

El Comedia acollirà el nou museu de la baronessa Thyssen

El Comedia acollirà el nou museu de la baronessa Thyssen

EUROPA PRESS - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Leticia Blanco

La baronessa Thyssen, Carmen Cervera, obrirà a Barcelona un nou museu a l’antic cine Comedia, on mostrarà una part de la seva extensa col·lecció d’art. Fa tres setmanes, la baronessa va presentar, a través de la firma d’inversors Stoneweg, una oferta als propietaris de l’antiga sala, les famílies Pla i Planàs, que finalment han acceptat la proposta, segons ha avançat El Nacional i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, tot i que l’acord no està segellat del tot, segons fonts municipals. El nou centre d’art es dirà Museu Carmen Thyssen-Bornemisza Barcelona i l’acord serà per als pròxims 25 anys.

L’operació posa fi a mesos d’especulacions sobre el futur de l’espai que havia ocupat la multisala Comedia durant dècades en una de les artèries més freqüentades de Barcelona, el passeig de Gràcia, que amb els anys havia anat perdent pistonada cultural mentre la restauració, les botigues de luxe i de fast fashion han anat guanyant terreny. A la Casa Batlló, la Pedrera, el Palau Robert, la Casa del Llibre i el Museu Casa Amatller, els únics pols culturals del passeig que acaba de complir 200 anys, s’hi sumarà ara el nou museu.

Notícies relacionades

L’espai ocuparà una part del que va ser el Palau Marcet, declarat com a bé cultural d’interès local (BCIL) el maig del 2000 i que, segons assenyala el Pla General Metropolità, està catalogat com a "equipament comunitari" i que "no admet l’ús d’habitatge".

Rere el projecte de Carmen Thyssen hi ha la catalana Stoneweg, liderada per l’andorrà Jaume Sabaté, que en poc temps ha desplegat a Barcelona diverses inversions en projectes culturals. Des de la firma es demana "prudència" al no tenir l’acord completament tancat. Stoneweg està darrere del Palau Martorell com a espai dedicat a l’art i de la reforma que convertirà l’antiga fàbrica Godó i Trias de l’Hospitalet en un centre d’arts visuals.