A MONTJUÏC

Investigats cinc treballadors del cementiri per profanar tombes

Nínxols al Cementiri de Montjuïc de Barcelona per Tots Sants. 1 de novembre del 2021. (Horitzontal)

Nínxols al Cementiri de Montjuïc de Barcelona per Tots Sants. 1 de novembre del 2021. (Horitzontal)

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

La justícia investiga cinc treballadors de Cementiris de Barcelona per robar joies i elements d’or, com anells i fundes dentals, a 162 tombes antigues del cementiri de Montjuïc. Se’ls va identificar l’estiu passat després d’intentar vendre dents d’or a pes.

Els cinc investigats estan acusats d’un delicte de danys i un altre contra el respecte als difunts. Un d’ells ja va declarar el març passat mentre que els altres quatre investigats estan citats a declarar demà.

Notícies relacionades

"El Jutjat d’Instrucció 10 de Barcelona té obert un procediment, des de l’agost del 2023, arran d’una denúncia de l’Ajuntament de Barcelona", segons assenyala el TSJC en una nota. Es tractaria d’un grup organitzat, que coneixia bé el cementiri i triava nínxols dels anys 60 i 70 amb menys risc de visites regulars de familiars.

Al detectar-se tombes amb el segellament trencat, va començar un dispositiu de vigilància amb drons amb càmeres d’infrarojos sense èxit, cosa que va traslladar el focus al personal municipal. Se’ls va identificar fora de la feina. Un comerç de compra d’or del barri va alertar al detectar fundes dentals en un intent de venda.