JORNADES OBERTES

El Port de Barcelona s’obre per donar-se a conèixer millor

L’autoritat portuària organitza tres dies d’activitats lúdiques, culturals i divulgatives per explicar la infraestructura. 

El Port de Barcelona s’obre  per donar-se a conèixer millor

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Port de Barcelona vol obrir-se encara més a la ciutadania. Fa mesos que, amb l’excusa de l’arribada de la Copa Amèrica de vela aquest estiu, l’exercici s’ha redoblat. La ciutat i el port s’acostaran físicament, amb unes obres al final de la Rambla que s’estan ultimant, i ho faran també en unes jornades a finals de maig. Coincidint amb el Dia Marítim Europeu, entre el 24 i el 26 de maig, l’autoritat portuària ha preparat 240 activitats culturals, divulgatives i lúdiques que, amb accés lliure i per a tots els públics, volen "incrementar el coneixement de la principal infraestructura de Catalunya", segons va assegurar ahir el president del port, Lluís Salvadó.

El president va afirmar que cada any reben uns 25 milions de visitants, però la gran majoria "només coneix 80 de les 1.140 hectàrees", amb referència al Port Vell. Amb el lema Endisa’t al port, sota els tres eixos Descobrir el Port, Conèixer el Port y Viure el Port, s’espera rebre unes 16.000 persones en aquells tres dies. També es programaran tallers, xerrades i un mercat mariner instal·lat al Port Vell, amb una quinzena de botigues i amb degustacions de productes del mar. Malgrat que la majoria de les visites seran gratuïtes, algunes que inclouen viatges en bus o en vaixell tindran un cost simbòlic d’un euro, però els visitants s’emportaran un regal".

Espais tancats

Notícies relacionades

Salvadó, acompanyat pel director del Port Vell, David Pino, va explicar en roda de premsa a l’edifici Mirador Marina Vela que les jornades de portes obertes permetran visitar zones que normalment estan tancades al públic, com la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) i la terminal de contenidors Best, de Hutchison. "Serà una oportunitat per descobrir què aporta en el dia a dia de la ciutat i del seu entorn el Port de Barcelona", va dir el president de Port de Barcelona, que va indicar que l’esdeveniment també cerca que "la ciutadania pugui veure les millores" per acollir que s’estan fent de cara a la 37a edició de la Copa Amèrica i va posar èmfasi que es tracta d’una activitat per al públic local.

Els directius del Port de Barcelona esperen omplir totes les activitats previstes, però fa falta que la gent faci la reserva abans per la pàgina web.