BARCELONEJANT

Les flors que cauen dretes

Aquests rams virals són més comentats que el fitxatge de Broncano per TVE. Tenen 13 milions de visualitzacions a Instagram. Musho els presenta a les xarxes llançant-los a l’aire. 

Les flors que cauen dretes
4
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

És una floristeria amb currículum d’influencer. Els seus rams de flors són més comentats que el fitxatge de Broncano per TVE. Té vídeos amb 13 milions de visualitzacions. Musho s’encongeix d’espatlles. "És el meu estil al presentar els rams", es treu importància viral mentre munta un ram XXL amb empenta tiktokera. Acabarà llançant-lo a l’aire amb més confiança que una núvia en el seu casament. Aquests rams sempre cauen dempeus.

Musho munta un ram de flors XXL a davant del mòbil. | JORDI COTRINA /

Acumula 477.000 seguidors a Instagram, més de 93.000 a TikTok i 105.000 a Facebook. Va obrir fa tot just un any a Barcelona: By Musho (passeig de Maragall, 66). És una floristeria de pelegrinatge tiktoker. "Hem vingut a Barcelona només per veure’t", li van dir l’altre dia dos brasileres. El visiten dos o tres seguidors per setmana. Ja intenten replicar els seus rams voladors per tot el món, com si fos un repte viral. ¿El secret per arribar a tanta gent? Fer les coses de cor –respon ell–, estimar el que fas i creure en tu".

Mushegh Poghosyan, ha de lletrejar el seu nom a Instagram. "Florista | Dissenyador | Artista", resumeix en tres paraules. És d’Armènia; d’Erevan, la capital. Autodidacte en això de l’art floral. "Cada ram –sol comparar– és com un quadre". Ell va estudiar Belles Arts, també dibuixa. "Però sempre m’han agradat molt les flors", ho diu encara amb brillantor als ulls. Amb 13 anys ja estava ajudant durant les vacances en una floristeria. "Era de tres plantes, hi treballaven més de 25 floristes –detalla–. La cultura de les flors és una passada a Armènia". Va acabar fent el casament fins i tot de la filla del president.

Va arribar a tenir cinc i sis casaments en un dia, recorda. "No dormia en quatre o cinc dies". I va decidir canviar de vida. "Em faltava alguna cosa –justifica–, no ho sé". Es va mudar a Barcelona fa set anys. Té una germana que viu aquí des de fa dues dècades. Va tornar a començar de zero, es va posar a treballar en una floristeria i va obrir un compte a Instagram. Li feia "una mica de vergonya" sortir als vídeos, confessa encara amb pudor. El 2021, amb la pandèmia encara cuejant, es va desencadenar la bogeria viral: Musho va llançar el seu primer ram volador sobre el taulell a càmera lenta. "En menys d’un dia –recorda– l’havien vist, uf, més de 2 milions de persones".

Ningú es creu que li surti a la primera. El solen convidar a fer demostracions amb públic perquè ho demostri. "L’any passat en vaig fer quatre –detalla–: tres a Itàlia i una a Romania".

Musho et munta un macroram en menys del que trigaria a dir "aguanta’m el cubata". Quan retalla les tiges, directament t’anima a llançar-lo sobre el taulell. ¿Segur? Sí, sí, ell no titubeja. Així que deixes anar el ram a l’aire amb els ulls més tancats que un blaugrana al veure passar el Reial Madrid a semifinals de Champions. I sí, el ram es queda allà dempeus tan content.

"Això és confiança en la feina", es meravellen a les xarxes. Molts aplaudeixen els seus malabars florals amb emojis de fan. "Molta gent em critica també –confessa Musho–, però si el ram està ben fet i ben lligat, no danya les flors".

"No es pot fer amb qualsevol ram", adverteix. "Ha de tenir bastantes tiges perquè tingui pes a sota". ¿El truc? "Ha d’estar equilibrat. És el més important. Si poses només roses en una part i en l’altra quatre o cinc clavells, quan llances el ram caurà on hi ha més roses".

Rams de 300 roses

Tant llança rams a l’aire a les xarxes com ensenya com muntar centres de flors. Utilitza qualsevol cosa. ¿Un ram amb plàtans?, riu, ¿per què no? Reaprofita gerros trencats, troncs que es troba al bosc, flors espatllades. En una habitació té una rastellera de flors assecant-se..

Els rams grans que munta a Instagram els hi solen demanar online. "Des de Rússia, Armènia o els EUA". "Gairebé tots són personalitzats –afegeix–, és igual si et vols gastar 10 euros o 500, atenc igual", promet. Ha arribat a fer rams de 300 roses. ¿L’encàrrec més gran? "Una cistella de 1.000 roses", respon. La va regalar un noi a la seva nòvia a Armènia. 5.000 euros en flors.

Notícies relacionades

A part de rams virals, també ven plantes mainstream i poms del dia a 28 euros. Per a Sant Jordi té roses naturals preservades, d’aquestes que duren quatre o cinc anys. També organitza tallers al mateix taulell on grava els vídeos: 10 persones, dissabte a la tarda, muntes el teu ram amb una copa de vi. Se solen esgotar en dues hores.

D’aquí pots sortir fins i tot amb un màster en Armènia, per poc que els preguntis. Musho va obrir la floristeria amb el seu cunyat, Sevada Sahakyan. És un dels fundadors de l’Associació Cultural Armènia de Barcelona. "Qualsevol cosa és possible", et garanteixen. I els creus. "Si tens ganes i tens força –insisteixen–, mai et rendeixis".