GOVERN DE LA CIUTAT

El pla municipal destaca acabar la Via Laietana i la Rambla

El projecte del PAM, que demà ha de superar el tràmit inicial en comissió, preveu 4.000 pisos nous per a la ciutat fins al 2027.

El pla municipal destaca acabar la Via Laietana i la Rambla

TONI SUST

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El govern de Barcelona va presentar ahir el Pla d’Actuació Municipal (PAM), el full de ruta del mandat, una eina que demà serà sotmesa al seu tràmit inicial a la comissió de Presidència. No és un document amb grans innovacions, en el sentit que inclou els projectes principals del govern del PSC, ja coneguts.

Entre aquests destaquen continuar amb la transformació de la Via Laietana i la Rambla, que han d’acabar aquest mandat, i la de la Meridiana, que acabarà en el següent. El pla contempla també afrontar la segona fase de cobertura de la Ronda de Dalt i incrementar a 4.000 pisos el parc municipal –mitjançant construcció i compra– i impulsar la rehabilitació de 20.000 vivendes.

Així mateix, el text inclou la Renda Barcelona, tot i que no se’n coneixen més detalls que el que serà un sistema d’"ajudes complementàries" contra la vulnerabilitat econòmica, que durant la campanya electoral de les municipals el llavors candidat i avui alcalde, Jaume Collboni, ha presentat com una compensació pel cost que suposa viure en una ciutat com Barcelona, un recurs pensat per a prop de 25.000 barcelonins.

L’última fase del tramvia, la connexió del Trambesòs i el Trambaix, també apareixen al PAM, si bé de nou no aclareix la incògnita de si es farà o no abans del 2027, quan finalitza el mandat. "Continuar amb la connexió de les dues xarxes del tramvia", apareix en la documentació aportada pel consistori als mitjans. La primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, va explicar ahir que a l’estiu es prendrà la decisió de quan es durà a terme.

El procés participatiu

Notícies relacionades

Bonet, que va presentar les línies principals del PAM, va precisar que l’Executiu local el té preparat des del desembre, i que ha iniciat el seu procés obligat pel Reglament Orgànic Metropolità (ROM), que precisa que s’ha de posar sobre la taula a l’iniciar-se el mandat.

Si demà el text aconsegueix el suport necessari de part de l’oposició i és aprovat inicialment s’iniciarà un procés participatiu del 3 de maig al 28 de juny. Una vegada superat aquest procés, en el qual els barcelonins podran reclamar actuacions, el text definitiu arribarà al ple per a la seva aprovació final al setembre. Si per contra és rebutjat, hi haurà PAM oficiós, és a dir, full de ruta però no oficial. I això impediria, va destacar Bonet, el procés participatiu. El pla d’actuació preveu 621 actuacions en 10 àmbits i compta amb 2.829 milions d’inversió.

Temes:

Barcelona