NOU NOM

BCN dedica la biblioteca del Fort Pienc a l’escriptora Anna Maria Moix

La poeta Anna Maria Moix, en 2008.

La poeta Anna Maria Moix, en 2008. / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona va canviar ahir el nom de la biblioteca del barri del Fort Pienc, situada al districte de l’Eixample, ara dedicada a l’escriptora Anna Maria Moix, morta el 2014. El Consorci de Biblioteques de Barcelona i el districte de l’Eixample van formalitzar que el centre es consagri a la memòria de la poeta i novel·lista amb un acte en què es va recordar la rellevància de Moix en el panorama literari i es van llegir poemes de l’autora.

Notícies relacionades

El districte i el Consorci de Biblioteques van obrir un procés participatiu per triar una denominació per a la biblioteca entre el 8 i el 17 de febrer. Tres noms es van sotmetre a votació. El d’Anna Maria Moix es va imposar al de la també escriptora Anna Murià i al de la mestra i pedagoga Anna Rubiés, qualificades per l’ajuntament com "tres dones rellevants dins dels àmbits de les lletres, la docència i la cultura".

Moix va néixer l’any 1947 a Barcelona i va ser l’única dona inclosa en la generació dels Nueve novísimos. L’escriptora va morir a la capital catalana als 66 anys.

Temes:

Barcelona