BADALONA

Firmat el contracte que permetrà finalitzar el canal del Gorg

Firmat  el contracte que permetrà finalitzar el canal del Gorg

GERARDO SANTOS

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol; el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, i els representants de la unió temporal d’empreses (UTE) Comsa-Dragados van plasmar ahir la seva rúbrica al contracte d’obres que permetrà finalitzar el canal del Gorg, macroprojecte emblemàtic de la ciutat, sobre la taula de cadascun dels governs municipals que han ostentat el poder en aquest segle a Badalona.

Notícies relacionades

Després d’innombrables anuncis, mai complerts, el contracte ja està firmat. L’ajuntament remarca que les obres del viaducte ferroviari començaran aquest abril. Es tracta del pas imprescindible perquè l’aigua dels 325 metres del canal pugui connectar finalment amb el mar esquivant les vies del tren, i convertir en navegable el canal.

En una primera fase, que s’hauria de prolongar fins al novembre del 2024, es portarà a terme la desviació del trànsit de trens necessària perquè les obres no comportin el tall de l’R1 de Rodalies. Posteriorment s’aixecarà el viaducte, que segons els càlculs del consistori podria entrar en servei a finals del 2025. Les obres tenen un pressupost de 15,4 milions d’euros. El viaducte tindrà una extensió de 180 metres, 32 metres d’ample i capacitat per a uns 200 nous amarratges, destinats a embarcacions de fins a 15 metres d’eslora.