5 DE MAIG

La cursa El Corte Inglés aspira a reunir 33.000 participants

Tots els fons recaptats en aquesta edició de la tradicional cursa popular seran destinats a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. 

La cursa El Corte Inglés aspira a reunir 33.000 participants

margot canavaggia

2
Es llegeix en minuts
Margot Canavaggia

La cursa El Corte Inglés de Barcelona escalfa motors per a la 44a edició, que tindrà lloc el pròxim 5 de maig. Els organitzadors pretenen superar els 26.412 inscrits del 2023 i aconseguir arribar als 33.000 participants aquest 2024. A més, ahir van presentar una novetat en la història de l’esdeveniment: els inscrits tenen la possibilitat de personalitzar el seu dorsal amb el seu nom o sobrenom favorit per córrer els 10 quilòmetres homologats per la Federació Catalana d’Atletisme. L’oportunitat té data de caducitat: només ho podran fer aquells que s’apuntin abans del 12 d’abril.

En la presentació, els organitzadors van anunciar el nombre total de dorsals disponibles i van recordar que les inscripcions es poden realitzar en línia de manera "totalment gratuïta" fins que s’esgotin. L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge 5 de maig a les nou del matí amb El Corte Inglés de la Diagonal com a punt de partida.

La carrera solidària és íntegrament urbana i preveu mantenir l’essència de les dues edicions anteriors recorrent els carrers i espais més emblemàtics de la ciutat, com el passeig de Gràcia, el carrer d’Aragó o la Gran Via de les Corts Catalanes, amb arribada a plaça de Catalunya. El circuit clàssic per Montjuïc, fins al 2019, congregava al voltant de 50.000 participants però tenia més dificultat tècnica i organitzativa. El progressiu ascens d’inscripcions des del 2022 consolida, doncs, l’aposta pel centre de la ciutat.

Atès el reconeixement internacional que té la carrera, l’organització insisteix que "també és una gran oportunitat per als turistes i estrangers descobrir i disfrutar de Barcelona fent esport". El lema d’aquesta edició és Connecta’t. Els organitzadors de la cursa van explicar que és "un eslògan amb doble sentit", una manera d’"apel·lar a la societat a connectar amb l’esport i la ciutat de Barcelona, i deixar de banda les pantalles", almenys unes hores.

Dos petits canvis

Notícies relacionades

El recorregut és molt similar al de l’última edició. "Compta únicament amb dos petits canvis, amb la intenció de millorar el desenvolupament de l’esdeveniment", informen els organitzadors. La sortida s’efectuarà de manera esglaonada, amb cinc partides diferents per afavorir més fluïdesa dels corredors. Així mateix, abans d’arribar al punt d’arribada, a l’altura de la ronda de Sant Pere, s’obriran dos carrils per als participants en comptes d’un de sol, com es feia fins ara. Ahir hi havien inscrits 14.560 corredors, pràcticament la meitat dels dorsals disponibles. El número de participació es pot recollir tant a la planta baixa d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel com a la segona planta del de Diagonal, del 25 d’abril al 4 de maig.

Under Armour torna a patrocinar la prova amb una samarreta especialment dissenyada per a l’ocasió que està disponible als centres comercials d’El Corte Inglés de Diagonal i Portal de l’Àngel, així com en línia. Tots els beneficis aniran destinats a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.