Baetulo, Festa Mediterrània, se celebrarà per Sant Joan

Albiol i Tomás anuncien que Badalona acollirà entre el 20 i el 23 de juny un gran esdeveniment de caràcter gastronòmic i cultural.

Baetulo, Festa Mediterrània, se celebrarà per Sant Joan

G. S.

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El gran festival que l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), va anunciar fa mig any se celebrarà del 20 al 23 de juny, per Sant Joan, i retrà homenatge a la història de la ciutat amb el nom Baetulo, Festa Mediterrània.

A finals d’agost de l’any passat, l’alcalde va anunciar la seva intenció de crear "una gran trobada internacional que converteixi la ciutat de Badalona en un punt d’interès mundial". Per a això, el líder popular va comptar amb el suport de l’empresari del sector de la xarcuteria Enrique Tomás, del showman Carlos Latre i de la periodista Cristina Cubero: "El projecte tindrà al mar Mediterrani com a gran eix central" i fusionarà "gastronomia, música, cultura i esport", va assenyalar llavors el consistori.

La idea va anar madurant fins ahir, Albiol i Tomás van coincidir en la conferència Emprenedoria gastronòmica i l’essència de la seva gent. Una conversa entre badalonins, que va tenir lloc en el marc de la fira Alimentaria, i no van malgastar l’ocasió per oferir alguna dada més i continuar despertant així la curiositat del personal. "D’aquí a unes setmanes farem l’anunci oficial d’un projecte d’àmbit gastronòmic, però amb arrels en l’àmbit cultural, social, lúdic i esportiu que va marcarà en els pròxims anys la tendència a nivell internacional. Serà una cosa completament espectacular", va explicar Albiol.

Notícies relacionades

Recelosos d’oferir més detalls, tant l’alcalde com l’empresari van insistir en la "projecció internacional" que aportarà la celebració de l’esdeveniment per a la ciutat: "Serà una cosa molt gran, la farem grossa a nivell mundial, vaja", va assegurar Tomás.

A l’espera de conèixer les activitats que prepara el consistori per al Nadal del 2024 encara amb el famós arbre que va pugnar en altura amb el de Vigo en la memòria―, s’entreveuen ja les dues grans cites estratègiques anuals amb què l’alcalde Albiol busca impulsar la marca Badalona: la programació del festival gastronòmic per Sant Joan i la campanya de Nadal.