"Les autoritats han de fer alguna cosa amb el patrimoni de la ciutat"

La fundadora de Mesa Bonita, una empresa que rescata i dona una nova vida a rajoles hidràuliques, va arribar a Barcelona fa 22 anys, una elecció «òbvia» per a la seva família, diu, després de viure als Estats Units i Normandia. «Cal ajudar els petits empresaris», recepta.

"Les autoritats han de fer alguna cosa amb el patrimoni de la ciutat"

B. G.

2
Es llegeix en minuts
B. G.

Benedicte Bodard, 64 anys, francesa, originària de Normandia (Rouen) i amb una filla. Va viure tres anys a París i es va traslladar als Estats Units, on va treballar com a estilista de vestuari en la indústria comercial i en fotografia abans de traslladar-se a Barcelona fa 22 anys. És fundadora i dissenyadora de Mesa Bonita, que rescata, restaura i dona una segona vida a rajoles hidràuliques trobades en contenidors de Barcelona. La idea de Mesa Bonita és salvar el patrimoni de la ciutat que tant agrada a la majoria de la gent i permetre que se’n vagin a casa amb un producte que té ànima.

¿Per què va escollir Barcelona?

Vivia a Califòrnia i treballava en la indústria del cine. M’encantava fer-ho, però a poc a poc el consumisme excessiu em va anar desgastant. A més, sempre em va molestar la idea que la gent visqués amb armes a casa i la violència armada s’estava convertint en un gran problema. A més, el meu marit, que era director comercial, tenia més feina a Europa que als Estats Units i feia viatges llarguíssims. La nostra filla era petita, ens havíem enamorat de l’arquitectura i l’ambient de Barcelona, per la qual cosa Barcelona es va convertir en una elecció més que obvia per a tots nosaltres.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

Com ja he dit, quan es pensa en Barcelona, el primer que ve a la ment és la seva bonica arquitectura. El seu paisatge, la seva proximitat a les muntanyes i a diverses platges. Es pot afegir que la ciutat compta amb un transport públic extremadament fiable. També tenim la gran sort de comptar amb diversos mercats o botigues que ofereixen productes frescos i molt assequibles de proximitat. Finalment, però no per això menys important, el sistema sanitari és excepcional.

¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar?

Sous, sous i sous. Els lloguers són massa alts i els salaris molt baixos… Cal ajudar els petits empresaris perquè s’animin a emprendre i posar en marxa les seves iniciatives.

¿Què espera de Barcelona en els pròxims anys?

Notícies relacionades

Tant de bo les autoritats fessin alguna cosa amb el patrimoni que té la ciutat, perquè no s’acabi llençat a les escombraries cada dia, literalment.

¿Quina ciutat sent com la seva ciutat?

Com que he viscut a tres països diferents (gairebé el mateix temps en cada un), si em pregunten d’on soc, la resposta més òbvia és "de França", ja que és on vaig néixer i on la meva família encara viu. Dit això, també he passat tota la meva vida adulta als Estats Units o a Barcelona, cosa que ha influït profundament en la meva manera de treballar, la meva ètica i el meu compromís d’ajudar els altres en la comunitat. Mai em sento estrangera a cap país, visc el moment i intento, de veritat, no comparar llocs ni persones. On visc actualment és la meva ciutat.