L’L4 del metro, tallada per obres per Setmana Santa

La línia groga quedarà partida pel centre: no circularan trens entre les estacions de Bogatell i Barceloneta del 28 de març a l’1 d’abril.

L’L4 del metro, tallada per obres per Setmana Santa

Meritxell M. Pauné

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

El metro de Barcelona viurà un tall destacat durant aquesta Setmana Santa, que deixarà tocat l’accés al litoral i al centre de la ciutat en uns dies de molta afluència turística. L’L4 funcionarà en dos trams durant cinc dies, des del 28 de març (Dijous Sant) fins a l’1 d’abril (Dilluns de Pasqua), ja que no circularan trens entre les estacions de Bogatell i Barceloneta.

L’afectació és fruit de les obres de millora de l’accessibilitat a l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica de la línia groga, una de les poques que queden per adaptar a Barcelona. "Els treballs són necessaris per instal·lar-hi ascensors i altres elements d’accessibilitat", va indicar el Departament de Territori de la Generalitat ahir en un comunicat, que xifra en 5,8 milions d’euros la inversió en aquestes obres.

Els viatgers que acostumen a creuar la ciutat amb aquesta línia hauran de canviar de recorregut, perquè durant aquests cinc dies l’L4 funcionarà entre La Pau i Bogatell, d’una banda, i entre Barceloneta i Trinitat Nova, de l’altra. A més, hi haurà menys trens: l’interval de pas els dies feiners (dijous i dissabte) serà de cinc minuts, i la resta de línies serà de tres a cinc minuts.

El tall afectarà més de 20.000 persones. Segons les dades de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), la línia groga mou entre 26.433 i 28.270 viatgers al dia per Setmana Santa. La millor alternativa de mobilitat per als afectats serà la mateixa xarxa de metro de Barcelona, sobretot la línia vermella. En sentit Llobregat, la millor opció és desplaçar-se a peu de Bogatell (L4) a l’estació de Marina de l’L1 situada a quatre illes. En sentit Besòs, els usuaris poden canviar també a l’L1 a Urquinaona, sense sortir al carrer.

Servei de bus

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas, va remarcar la necessitat de completar l’adaptació de tota la xarxa a persones amb mobilitat reduïda: "Tothom ha de tenir la mateixa facilitat d’accés al transport públic". "És un tall de poca afectació quant al volum d’usuaris i dies, però igualment TMB posarà busos llançadora per cobrir el tram afectat, tot i que la xarxa de metro és l’alternativa més eficient", va valorar la presidenta de TMB, Laia Bonet.

Notícies relacionades

Aquest servei de bus especial cobrirà el recorregut entre el Bogatell i la Barceloneta i passarà cada tres o quatre minuts en hora punta, com fa el metro. No obstant, el trajecte per la superfície és substancialment més lent que sota terra: 25 minuts aproximadament. L’operadora avisa que la connexió mitjançant bus llançadora no és tan exacta per garantir que el viatger arribarà a temps per agafar l’últim comboi de la nit.

Per prevenir els usuaris del metro més afectats, els que habitualment utilitzen l’L4, hi haurà informadors presencials a diverses estacions de la línia groga del 25 al 27 de març, en les hores punta del matí i la tarda. Durant els dies del tall, es desplegaran per les tres estacions afectades i a Urquinaona. A més, hi haurà senyals i cartells a les parades i missatges a les pantalles dels trens i per la megafonia.