MOBILITAT

Tall de trànsit al Poble-sec fins a l’estiu per ampliar un jardí

Tall de trànsit al Poble-sec fins a l’estiu per ampliar  un jardí

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les obres per refer un parc poc freqüentat del Poble-sec comporten un tall de circulació que s’allargarà fins a ben entrat l’estiu en un punt de Barcelona enganxat a la muntanya de Montjuïc. Els treballs per mirar de revertir la fama d’espai una mica inhòspit que s’han guanyat els jardins de les Hortes de Sant Bertran comporten que el pas de vehicles s’hagi tancat en direcció mar al passeig de Montjuïc, una de les vies d’accés a la Ronda Litoral i cap a Colom al districte de Sants-Montjuïc. En la reforma també se suprimirà una tirada d’uns 65 metres del carrer de Carrera per unir les dues meitats de la zona verda, partida en dos per la calçada.

El tram del passeig de Montjuïc ha quedat inhabilitat al trànsit de baixada des del 19 de febrer. El tall abasta uns 230 metres, des de l’altura del carrer de Palaudàries i fins al passeig de Josep Carner. S’allargarà fins al 23 d’agost. El districte de Sants-Montjuïc explica que les afectacions a la circulació són part de la fase actual de la remodelació dels jardins, on es construeix un sobreeixidor del col·lector d’aigües a l’encreuament del passeig de Montjuïc amb de Carrera. Durant el pròxim mig any, el passeig és només via de pujada, en sentit cap a la muntanya.

Notícies relacionades

Tram tancat

El trànsit en sentit de baixada es desvia des del passeig de Montjuïc pel carrer de Palaudàries, que enllaça amb el carrer de Vila i Vilà –només permet girar a la dreta a l’arribar a Josep Carner– i amb l’avinguda del Paral·lel, que permet continuar fins a l’entorn de Colom. L’ajuntament afegeix que amb les obres s’eliminarà la part del carrer de Carrera que travessa els jardins i els divideix entre el carrer de Vila i Vilà i el passeig de Montjuïc. El tram condemnat a desaparèixer per fondre els dos flancs del parc ja està tancat i s’hi esborrarà la via de circulació i la zona de pàrquing.