MOBILITAT

Les VTC parlen de "caça de bruixes política i policial" abans del Mobile

Les VTC parlen de "caça de bruixes política i policial" abans del Mobile

CARLOS MÁRQUEZ DANIEL

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Administració apallissa de valent les VTC, les llicències de lloguer de vehicles amb conductor, des del 2019, incitada per la contrapart, un sector del taxi que sí que sap com posar contra les cordes els gestors públics. L’últim ha sigut una campanya d’inspeccions que ha deixat desenes de cotxes immobilitzats o al dipòsit. "Ja ens queda poc a perdre", assegura la patronal de les VTC clàssiques. L’era de la docilitat sembla que arriba al seu ocàs: es mobilitzaran durant el Mobile World Congress.

A això cal afegir-hi l’anunci que dijous va realitzar Tito Álvarez, portaveu d’Elite Taxi, sobre l’acord entre diferents partits polítics perquè els nous taxistes i tots els conductors de VTC hagin d’acreditar el nivell B2 de català per poder exercir. Condició que, no obstant, no s’aplicaria de manera retroactiva als taxistes que ja tinguin la credencial.

Notícies relacionades

Els xòfers de VTC, a més, si es compleix el pacte, hauran de passar un examen per poder treballar. Afegeixin els decrets aprovats pel Govern el 2019 i el 2022, que ja van restringir el sector i la nova llicència urbana que atorga l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que és l’única que permet realitzar serveis entre les 36 ciutats que formen aquest ens supramunicipal.

Les principals patronals del sector de la VTC –Unauto, Feneval VTC i VTC Gran Turisme de Catalunya– han compartit el seu malestar a través d’un comunicat en el qual parlen de "persecució policial i política". Sense concretar, no descarten "la possibilitat de portar a terme una aturada" del sector durant el MWC "si persisteix el clima d’hostilitat envers el sector". Aquesta campanya es produeix en un context de liberalització de llicències per poder cobrir tota la demanda del MWC. Els taxistes podran saltar-se el seu dia de festa setmanal i les VTC d’altres comunitats autònomes podran venir a Barcelona per fer el seu particular agost. Després, tornada a l’hivern.

Temes:

VTC Taxis