MOBILITAT

BCN desplega una operació especial contra pràctiques il·legals de VTC

BCN desplega una operació especial contra pràctiques il·legals de VTC

Guardia Urbana de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Urbana de Barcelona va posar ahir en marxa un dispositiu especial de control de vehicles de transport amb conductor (VTC) amb l’objectiu de combatre l’intrusisme, els incompliments i la competència deslleial, a una setmana que comenci el Mobile World Congress (MWC).

Segons fonts municipals, en aquests controls se sancionaran conductes com conduir amb nivells d’alcohol superiors als permesos o amb presència de drogues a l’organisme; prestar el servei amb el permís de conduir retirat, sense l’assegurança obligatòria o sense estar donat d’alta a la Seguretat Social; no disposar de la ITV vigent; incomplir els horaris i els dies de descans establerts; oferir el servei en una zona diferent de l’autoritzada, i no disposar dels quadres de preus preceptius.

Notícies relacionades

Els controls es portaran a terme les 24 hores del dia fins al diumenge. Es faran a tota la ciutat, però sobretot a zones on abunda aquest tipus de vehicles, com les estacions de trens i autobusos, els punts d’interès turístic, les zones comercials i les vies principals. En l’anterior campanya es van formular 318 denúncies.

Tito Álvarez, portaveu de l’associació Élite Taxi, creu que aquests controls "haurien de fer-se més sovint", i insta a realitzar-los després del MWC "perquè molts VTC arribats de fora es queden".