Convit de "mariques", capellans i santes

Convit de "mariques", capellans i santes

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Si la festa de Santa Eulalia fos un sopar i no un dinar, els asseguro que estaríem parlant durant molt temps de les conseqüències. Dic això perquè la complicitat que es viu a la sala La Paloma entre els gairebé 600 convidats pel Gremi de Restauració només podria portar coses bones... O sigui, noves amistats, negocis i, fins i tot, algun idil·li.

Va ser curiós observar com el president Artur Mas conversava amb el pare Apeles al mateix temps que estrenyia fredament la mà, però amb la seva habitual educació, a Carlos Carrizosa de Ciutadans. De manera molt més afectuosa i durant una bona estona va conversar amb el president de la Cambra de Comerç Josep Santacreu. I com el president va ser dels més sol·licitats, també se li va acostar l’excèntric empresari i exregidor del PP Josep Bou.

Abans de l’inici de l’acte Mas va saludar a Ada Colau que va acabar asseguda al costat de Helena Rakosnik i el mateix president. Un trio més que curiós. L’exalcaldessa és feliç. Se li nota a la cara. M’explica que ha recuperat la seva vida privada, però que camina preocupada pel futur de la ciutat. Ella, com molts, detecta que Collboni no té ganes de pactar perquè està encantat governant en solitari.

"Més il·lustrats"

L’alcalde, que va mantenir distàncies amb Colau, també estava a la seva salsa. Jaume Collboni va explicar l’amistat que l’uneix amb el periodista elegit per lloar a l’homenatjada Lola Herrera. Em refereixo a Jorge Javier Vázquez. El popular presentador, ara a l’atur, va explicar les diferències existents entre els mariques de Madrid i Barcelona. Ja que sí, va dir, textualment: "Aquí els mariques són més il·lustrats". I va acabar explicant que a la capital alguns d’ells "fins i tot voten a Ayuso". No li va agradar la broma a Daniel Sirera que va dissimular mirant el mòbil. En fi, que Jorge Javier es va mostrar colauista, però feliç que ara l’alcalde sigui el seu amic Collboni. O sigui, que va quedar bé amb els dos. Després Lola Herrera que ningú diria que té 88 anys, va fer un fantàstic discurs mostrant el seu amor per Barcelona, pels catalans i per Catalunya.

Va començar a sortir el càtering que servia Red Fish mentre la gent es llançava de cap a buscar les ostres. Entre safata i safata va ser una alegria trobar-me amb Enric Canet, llicenciat en Biologia i alma mater del Casal dels Infants. El més assenyat de tot els presents. Barcelona necessita més Enrics Canets.

Una altra satisfacció de la vetllada va ser retrobar-me amb els periodistes Oriol Nolis que després de deixar TVE aviat tindrà un nou programa en l’àmbit nacional, i Eva Arderius. Per sort per als barcelonins i malgrat el conflicte laboral que s’està vivint a la televisió de Barcelona, Eva continuarà dirigint i presentant el programa Bàsics.

Vam veure una mica despistat el que fos secretari general del PSC Josep Maria Sala i al dirigent de Vox Ignacio Garriga. Per contra, irradiava felicitat i rebia carinyo l’exregidora Rosa Alarcón al retrobar-se amb amics i coneguts després d’haver de dimitir de les seves funcions polítiques per malaltia.

Guapos i ‘coachs’

No parava de saludar el propietari de la botiga Santa Eulalia del passeig de Gràcia Lluis Sans. Lluïen el seu habitual i sincer somriure la tinenta d’alcalde Maria Eugènia Gay i la seva bona amiga, presentadora i model Renata Zanchi.

Notícies relacionades

Em vaig creuar amb l’eterna parella d’enamorats que formen l’actor José Corbacho i la coach de vida saludable Mónica Mercadal. El guapo del Tricicle, així es declara Carles Sans va arribar amb la seva dona Maria Antonia Rodríguez per descomptat infinitament més guapa que ell. A Albert Ortas d’Intermèdia, el vam veure controlant-ho tot –l’agència s’encarregava de la comunicació de l’acte–, i a Ramon Agenjo i la seva filla Silvia els saludava tanta gent com a Artur Mas. El publicista de moda Enric Jové també va ser molt sol·licitat, mentre la sommelier Meritxell Falgueras repartia simpatia.

Doncs sí, un èxit total del president del Gremi de Restauració Salva Vendrell, i sobretot del seu director general Roger Pallarols. El poder de convocatòria exhibit sembla insuperable. Doncs això, que un no vol ni pensar que passaria si un dia el converteixen en una celebració nocturna.