equipament

La Torrassa reclama buscar solucions per al seu auditori

El centre, dels pocs espais culturals de la zona, fa sis mesos que està tancat, pendent d’unes obres i de la renovació de la llicència.  

La Torrassa reclama buscar  solucions per al seu auditori

àlex rebollo

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Fa més de sis mesos que l’històric Auditori de la Torrassa, al nord de l’Hospitalet de Llobregat, va haver d’abaixar la persiana. El motiu: s’hi van detectar una sèrie de deficiències que impedien mantenir-lo en funcionament i renovar-ne la llicència d’activitat d’espectacles.

Els veïns entenen que l’espai tanqués i que s’hagin d’arreglar els problemes detectats, com la falta d’una sortida en cas d’incendi, entre d’altres. El problema rau que, des que l’auditori, a càrrec de la parròquia dels Desamparats, va tancar les portes, els veïns diuen que no saben si de debò hi ha un procés de negociació en marxa que culmini amb les obres que permetin la seva reobertura.

És per això que aquesta setmana han enviat una carta tant a l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, com a l’arquebisbat de Barcelona –propietari de l’equipament– a fi d’aconseguir més informació sobre la situació de l’auditori, un dels pocs equipaments culturals i al servei dels veïns en un dels barris més densament poblats de tota la UE.

Tot i que la seva història es remunta als anys 60, quan es va constituir l’entitat Centre Moral i Recreatiu Santiago Apòstol, el 2002 va ser reformat i novament inaugurat. Des d’aleshores, ha sigut un punt de trobada clau per a les entitats del barri i les escoles pròximes i ha arribat a acollir centenars de representacions teatrals. Joan Juncadell, president de l’associació Terrarrios Albos, insisteix que entenen la necessitat de fer-hi reformes estructurals, però que el problema seria que aquestes reparacions "no es facin". "No sabem si hi ha projecte", insisteix Juncadell, que reconeix que l’equipament, amb tan sols 224 butaques disponibles, "tampoc és que sigui la panacea", però remarca que és un dels pocs espais de la zona per poder desenvolupar activitats locals i culturals.

En la mateixa línia s’expressen des de la Coordinadora de l’AMPA Endavant de Collblanc - la Torrassa, una entitat que demana a la propietat i a l’administració que "lluitin per adequar la situació" i que, en poc temps, "puguem disfrutar novament del nostre auditori". Així, les entitats del barri també assenyalen que el fet que molts veïns tinguin la necessitat que l’auditori torni a aixecar la persiana és perquè el local ha promogut durant aquests anys una oferta cultural molt més assequible que la que es pot trobar, per exemple, al Teatre Joventut de l’Hospitalet, situat al barri de Collblanc.

Notícies relacionades

Ajuntament i església

En declaracions a LH Digital, la regidora del districte, Olga Gómez, va asseverar fa uns dies que "el diàleg entre el govern municipal i l’arquebisbat està molt avançat". Entre altres qüestions, per poder reobrir l’equipament, l’ajuntament i l’església han de buscar una nova fórmula contractual després que es dissolgués l’entitat privada que gestionava l’equipament, així com establir un pla per portar a terme les obres.