Sant Boi combatrà l’obesitat infantil des de les escoles bressol

Sant Boi combatrà l’obesitat infantil des de les escoles bressol

Gerardo Santos

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Reduir el risc d’obesitat infantil i afavorir la promoció d’hàbits saludables a mitjà termini. Aquests són alguns dels principals objectius que la Diputació de Barcelona (Diba) pretén abordar ja en els primers anys de vida sota el paraigua del programa Presafalín, una iniciativa vinculada a la Gasol Foudation, entitat dels germans Pau i Marc Gasol i establerta a Sant Boi de Llobregat.

Des de l’associació recorden que, segons assenyalen els seus estudis, "un de cada tres menors d’entre vuit i 16 anys presenta sobrepès o obesitat". Un panorama que la presidenta de la Diba i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va qualificar com una "pandèmia global" durant la roda de premsa que la diputació i la Gasol Foundation van portar a terme ahir a l’escola bressol municipal La Mercè.

Ajuda a les famílies

Moret va insistir que el repte és millorar els hàbits vinculats a l’alimentació, l’activitat física, el son i el benestar emocional en l’etapa de 0 a 3 anys: "El primer aprenentatge". "Presafalín està molt enfocat a ajudar les famílies, les mares i els pares, pel que fa a les seves competències maternofilials perquè puguin ajudar aquests nens tan petits a adquirir aquests hàbits", va afegir l’alcaldessa de la ciutat i presidenta de la Diba.

Notícies relacionades

A més, també es desenvoluparà aquest programa amb "la voluntat de potenciar les habilitats professionals de les llars d’infants municipals", segons apunten des de la Gasol Foundation. D’aquesta manera, el projecte –que, tot i que ja existia, inicia ara la seva prova pilot a les escoles bressol– comença en un total de 14 llars d’infants i dos espais familiars més, ja dirigits a aquesta etapa específica fins als tres anys. És a dir, que més de 240 famílies de l’àrea de Barcelona formaran part d’aquesta iniciativa.

Així, si els resultats donen fruit, la idea és que de cara a l’any que ve el programa s’expandeixi per la província de Barcelona i arribi a un total de 40 centres. Per ara, els municipis on es desenvoluparà la iniciativa són Pineda de Mar, Mollet del Vallès, Igualada, Sant Boi, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.