El nou hospital del Vallès supera el primer tràmit

El nou hospital del Vallès supera el primer tràmit
1
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

La històrica reivindicació de l’Hospital del Vallès Occidental és més a prop de fer-se realitat. Un canvi urbanístic, concretament una modificació del Pla General Metropolità en el si intern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha reactivat la construcció d’un equipament que dependrà del Parc Taulí de Sabadell i que preveu atendre la població de Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia i Barberà del Vallès, un total de 176.383 habitants.

El Consell Metropolità de l’AMB va aprovar ahir la modificació del Pla General Metropolità que possibilita la construcció de l’equipament vallesà, un projecte que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ja va posar a sobre de la taula el 2005 i que s’ha convertit en una reclamació històrica d’alcaldes, entitats socials i ciutadania del Vallès.

Notícies relacionades

Tots els grups metropolitans van recolzar la mesura a excepció dels Comuns, que no van descartar fer al·legacions davant "l’increment d’edificabilitat" i la "reserva insuficient de vivenda de protecció oficial".

El centre projectat és el d’un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, pretén acostar la ciutadania als dispositius adequats de seguiment domiciliari.