REMODELACIÓ

La gran nau per a cooperatives a Can Batlló es posarà a caminar al març

 El Bloc4BCN, de 4.500 metres quadrats, està plantejat com un centre de promoció del cooperativisme i l’economia social i solidària. 

La gran nau per a cooperatives a Can Batlló es posarà a caminar al març
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Fusta, totxo, espai i molta llum. Zones compartides per a projectes diferents i altres per a activitat semiindustrial. També sales individuals per a videoconferències. El bloc 4 de Can Batlló, que es coneix com a Bloc4BCN, està gairebé acabat.

Només falten alguns detalls perquè aquesta part de l’antic recinte fabril emblemàtic aculli els prop de 40 projectes que s’han apuntat a la gran nau per a cooperatives, que, segons els càlculs expressats en la visita organitzada ahir per l’Ajuntament de Barcelona, podran iniciar la seva activitat l’1 de març, dia amunt dia avall.

Són 40, però es dona per fet que, en funció de la seva mesura, l’espai, que suma 4.500 metres quadrats, podria acollir fins a 60 projectes. El Bloc4BCN està plantejat com un centre de promoció del cooperativisme i l’economia social i solidària. En principi, els projectes que s’hi concentrin compten amb una estada prevista de tres anys, però en funció dels casos pot prolongar-se fins a sis anys. El cost: 53 euros mensuals per persona que participa en el projecte.

10,3 milions de pressupost

La regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil; l’arquitecte i director de l’obra, Vicenç Beneitez; el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC), Guillem Llorens, en representació de l’Associació Bloc 4, i Hernán Córdoba, de Coòpolis, han donat les explicacions sobre la reforma.

Notícies relacionades

El projecte ha suposat una inversió municipal de 10,3 milions d’euros, una quantitat superior a l’inicialment prevista per alguns factors, com la troballa de restes arqueològiques, que va aturar l’actuació, i la troballa de contaminants. Les obres es van iniciar l’estiu del 2021.

El consistori ha cedit l’antiga nau fabril per a un projecte publicocooperativocomunitari, considerat el pol de promoció més gran del seu estil a Europa. L’Associació Bloc4 és una entitat participada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i l’Associació Coòpolis, que gestiona l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona.