TAULA DE DIALEG SOCIAL

BCN constitueix la primera Taula de Diàleg Social amb sindicats i patronals

BCN constitueix la primera Taula de Diàleg Social amb sindicats i patronals

ayuntamiento esplugues

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona va constituir ahir la seva primera Taula de Diàleg Social, que pretén ser un espai d’interlocució permanent entre el consistori, els sindicats CCOO i UGT i les patronals Foment del Treball i Pimec per abordar els reptes del futur de la ciutat. Així ho va explicar l’alcalde Jaume Collboni juntament amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el president de Pimec, Antoni Cañete; el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

Els cinc van firmar l’Acord per a un progrés compartit a Barcelona, que és el document que vol marcar el rumb de la Taula. Preveu un termini de sis mesos per redactar el reglament de règim intern, que inclourà que qualsevol part pugui convocar la resta a una reunió. Després de la firma, Collboni va destacar que és "la primera vegada en la història de la ciutat" que s’acorda la concertació amb sindicats i organitzacions empresarials i la va definir com una iniciativa pionera que s’ha impulsat amb la convicció que el diàleg social és la millor manera per abordar els desafiaments i les oportunitats.

Notícies relacionades

Pacheco va valorar com a "molt positiu" que l’ajuntament sigui "la primera institució" local que s’uneix a l’estratègia catalana del diàleg social i va animar altres ciutats, com les capitals de província, i les diputacions provincials a crear una xarxa. Ros va assegurar que el diàleg social que s’ha produït des de la pandèmia ha generat millors condicions de vida per a la ciutadania, i va proclamar que "el lideratge de Barcelona" és una bona notícia per poder adaptar-se i conèixer les noves realitats a què ha de fer front la ciutat.

Sánchez Llibre va defensar que la participació de la patronal és un "símbol inequívoc" que els representants de les empreses tenen el compromís de reforçar la cohesió social i intentar reduir les diferències socials de la ciutadania.